Godt nytår alle sammen!

Godt nytår alle sammen!


Fotos og plantegning af Lones nuværende indretning

Hej BO Bedre,
Jeg er ved at være noget fortvivlet over vores stue/køkken alrum. Vi har nu boet i vores hus i ca. 5 år og jeg har endnu ikke fået det til at fungere ordentligt.
Jeg synes rummet er fantastisk, dejligt lysindfald pga. de store vinduespartier, men kan ikke få ”rummene” i rummet til at være hyggelige og sammenhængende.
Mit ønske er at have følgende i rummet: køkken, spiseplads hvor der også er plads til venner og deres børn, et egoist hjørne til læsning el. lign., et sofaarrangement som både er til at se tv, ”flyde ud”, men også sidde med venner og snakke samt en lille kontorplads med et skrivebord.
Samtidig vil jeg gerne have god og nem adgang til terrassen og helst kunne se ud i haven fra sofaarrangementet. Til sidst skal der også være lidt gulvplads til ungerne og deres legekammerater.
Så jeg har mange ønsker på lidt plads.
Atmosfæren skal være hyggelig, indbydende let og overskudsagtig. Jeg har mange tanker, bl.a. overvejer jeg at male væggen ved komfuret i køkkenet sort og begge sider af skillevæggen mellem stue og køkken en anden farve end hvid samt gøre noget ved endevæggen i stuen.
Skal døren ind til stuen blændes?
Hvilken slags sofa vil være optimal at have?
Vil det skabe mere luft at fjerne tæppet under spisebordet?
Mine to stole og mit lowboard til tv og dvd vil jeg meget gerne beholde, men resten er jeg klar til at udskifte.
Mit håb er at skabe et rum som jeg med stolthed kan invitere familie og venner hjem til.


Ny indretning, hvor sofagruppen er flyttet hen i det mere rummelige hjørne, hyggelæseplads ved havedørene og et bedre flow igennem rummet med god plads til børn og voksne

Hej Lone.
Det er mange funktioner, du gerne vil have i stuen og de fleste har du jo fået plads til. Måske skal du overveje hvor længe endnu du har meget legetøj i stuerne, - om børnene er så små at der er sund fornuft i at anskaffe jer et større møbel, hvor legeting kan få plads i de nederste hylder, så gulvet ikke flyder. (Pladsen kan senere bruges til bøger, m.m., så opbevaringsmæssigt er det en god fremtidssikret løsning).
Det vil i hvert fald gøre hverdagen meget nemmere for jer alle sammen og du kan komme de glade invitationer lidt nærmere :O).
Gør stuen overskuelig, - du kalder det selv let og overskudsagtig.
Dit egoisthjørne ville jeg indrette med den ene af lænestolene plus en lækker puf, standerlampe og lille frasætningsbord i stedet for at have sofa, to lænestole plus en flyder: Jeg synes ikke at rummet kan bære det.
Det meget dominerende trafiktæppe skal have få lov at flytte ind i børneværelset, ligesom diverse legedimser på hjul ikke behøver at være i stuen døgnet rundt, - de kan godt have deres faste plads i børnenes værelser efter endt leg…
Hvis vi starter med alrums- delen, så synes jeg at I med fordel kan skifte den hvide skænk ud med et større møbel, - enten reolmoduler 70 × 70 cm væghængt eller på sokkel i 3 × 3 stks., eller et stort vitrineskab. Det vil give stuen karakter og være en god kontrast til spisestuens lyse møbler.
Mal IKKE væggen ved kogesektionen sort; Her mangler i forvejen lys så jeg foreslår at du fjerner stålbuen og sætter fliser op på hele væggen i en højde på 60 cm.
Oven over fliserne monterer du 3 væglamper eller en lang hylde med indbyggede spots.
Fliserne kan give den ønskede farve til rummet f. eks. med en flot let, gråblå- brun glasering.
Og så ville jeg som det første se at få malet loftet heldækkende hvidt og få malet vinduesplader / -karme i alrummet hvide. Det spreder lyset meget bedre end de ekst. mørke mahogniplader.
Og så stuen.
Møbleringsmæssigt opnår du ikke flere eller bedre muligheder ved at blænde døren fra entreen, da radiatoren alligevel spænder ben for en møblering ind i hjørnet.
Jeg forestiller mig også at lyset fra stuen går via glasdøren ud til jeres indgangsparti / entré og giver lys til den..
Jeg vil foreslå at I skifter sofaen ud med en model uden chaiselong, - den kan stadig være dejlig lang, men uden chaiselongdelen får du flere muligheder for placering.
Jeres nye Mistral møbel kan placeres op ad væggen ind mod køkkenet, så siddemøblerne flytter hen i hjørnet væk fra terrassedørene. Det kan være en god idé med et vægbeslag til skærmen, så I kan dreje den hen imod siddepladserne.
Den ene lænestol placeres som vist i hjørnet med en god puf og læselampe og den kan rykkes hen til sofaen, når I skal være flere.
Gulvtæpper er gode til at markere grupperingerne i rummet, så jeg ville lægge tæppe både under læsehjørnet og under sofagruppen.
På endevæggen kan I vælge enten et højt eller lavt opbevaringsmøbel ( lavt er i denne forbindelse ca. 90 cm) med lukkede fronter / skuffer / kasser til legetøj.
Det kan blive en rigtig smuk, levende væg med lamper og billeder som oven i hatten vil tage opmærksomheden fra radiatoren..
På væggen imellem sofagruppe og spisebord kan du placere det lille konsol / skrivebord men uden en stol, - den tager du fra spisebordet.
Du skal også overveje om jeres belysning er tilstrækkelig, - jeg tror at I vil blive glade for mere læselys i form af standerlamper i hjørner og bagved siddepladserne.
Køkkenbelysningen vil blive væsentligt forbedret med de nye lamper på endevæggen, - og det vil give mere lys til spiseafdelingen også.

Rigtig godt nytår til jer allesammen !

Boligbloggen

På denne blog besvarer jeg læserspørgsmål og giver gode råd og tips om indretning, viser spændende nyheder indenfor boligen, gør opmærksom på nye butikker og på andre, spændende blogs, websites og bøger om indretning samt skriver om de tanker en indretningsarkitekt gør om sit arbejde. I må meget gerne stille spørgsmål herinde om bolig og indretning, kommentere på mine skriverier og selv komme med jeres bedste indretningstips. Har du billeder af dine tips og indretningsspørgsmål kan disse fremsendes til: [email protected] 

Måske er du interesseret i...

Andre læser