Kontor i stuen

Kontor i stuen
Kontor i stuen

Kontor i stuen

© bobedre.dk

Hej Lone,
Vi bor i et dejligt næsten nyt hus, men efter 4 år har vi stadig ikke fået os helt rigtigt indrettet i vores stue.
Vi har et “kontor-hjørne” der altid ser rodet ud. Kontor-hjørnet er adskilt fra resten af stuen af en åben reol.
Reolen passer ikke rigtigt ind i stuen, den har vi har med fra vores tidligere hjem, og altid haft planer om at udskifte den, men vi har ikke kunnet finde ud af hvad vi skal have i stedet for. Vi kunne godt tænke os at kontoret er mere adskilt fra resten af stuen, evt. med en ny skillevæg, men ved ikke hvor den skal placeres for at det bliver rigtigt godt, et forslag til en anden reol modtages også gerne.
I det hele taget må du meget gerne komme med forslag til en hel ny indretning af stue / kontor.
Vi vedhæfter lidt billeder og tegning af stuen.

Vi håber meget at høre fra dig. På forhånd mange tak.
Med venlig hilsen
Mette Brandt & Niels Kvist Sørensen, Randers


Mette og Niels´stue med 3 afdelinger: kontoret, TV-stue og udsigtsstue

Kære Mette og Niels.
Da det er et stort rum, jeres stue, er det rigtig fornuftigt med en inddeling i mindre rum og funktioner, sådan som arkitekterne har foreslået det på deres tegning og sådan som I så også har gjort det i virkeligheden.
Dét, som ikke fungerer så godt, er reolen, hvis bagside ( for det er det jo) ud mod jeres TV-afdeling virker meget urolig og det vil den også gøre selvom I anskaffer jer en ny, hvid model eller en ny lukket reol. En anden ting som jeg bemærker, er sammenstødet imellem de to opholdsgrupper, hvor den hvide ”TV-sofa” støder sammen med ”udsigtssofaen” kun adskilt af et glasparti: De to møbler er for tæt på hinanden, og stilen møblerne imellem er for forskellig, når de står så tæt.


Reolen er kommet over på væggen og den nye skillevæg med arbejdsbord til 2 giver en helt anden, brugbar opdeling uden at lukke

Jeg vil i stedet for foreslå at I vender kontoret rundt, så reolen kommer til at stå opad væggen, hvor arbejdsbordet står nu, og at I får bygget en skillevæg, som med tre lukkede sider omfavner et nyt, langt arbejdsbord, så man dels kommer til at sidde langt mere komfortabelt med næsen den rigtige vej i forhold til familiens øvrige færden i rummet og dels vil den nye skillevæg gøre det muligt at møblere TV-afdelingen sådan at sofaen står med ryggen opad den nye skillevæg og TV´et med en forlænget reol kommer over på ydervæggen, så der bliver mere luft hen til den anden sofagruppe.
Skillevæggen kan bygges til loft, men den kan også afsluttes 40 til 50 cm inden, så man bevarer det lette indtryk. Byg den stabilt af lægter og 2 lag MDF plade, der er skruefast, så I kan montere bagkanten af bordpladen på en bæreliste. Skillevæggen filtes og males, så den ligner de øvrige vægge. Jeg vil tro at en udvendig bredde på 3 meter vil passe med jeres sofa, men der skal I selv tjekke at sofaen kan være der.
Reolen kan evt. genanvendes, hvis I maler den, eller I kan anskaffe jer en ny, hvor der sættes låger og skuffer i den nederste række, så de mere rodede kontorting kan gemmes af vejen. Bagvæggen måler ca. 355 cm, så det vil være oplagt med 5 elementer á 70 cm i bredden.
Den nye lange skrivebordsplade kan I få via et køkkenfirma, hvor den er i standarddybde 60 cm. Det giver jer en passage på 90 cm over til væggen ved reolen.
Med en indvendig bredde på 280 cm er der fint plads til to skrivebordsstole samt et par skuffemoduler til printer og harddisks.

Boligbloggen

På denne blog besvarer jeg læserspørgsmål og giver gode råd og tips om indretning, viser spændende nyheder indenfor boligen, gør opmærksom på nye butikker og på andre, spændende blogs, websites og bøger om indretning samt skriver om de tanker en indretningsarkitekt gør om sit arbejde. I må meget gerne stille spørgsmål herinde om bolig og indretning, kommentere på mine skriverier og selv komme med jeres bedste indretningstips. Har du billeder af dine tips og indretningsspørgsmål kan disse fremsendes til: [email protected] 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter