Velkommen hjem

Velkommen hjem
Velkommen hjem

Velkommen hjem

© bobedre.dk


En køn, lys og rummelig entré med fornuftig opbevaring, - men lidt fersk og upersonlig, - endnu

Kære Lone
Jeg har set jeres annonce på Facebook, hvor du søger cases.
Jeg har et hus i Kgs. Lyngby, som har en rummelig, fin og helt tom entre.
Jeg har forsøgt at tegne entreen og har taget nogle billeder.
Når du træder ind ad fordøren til entreen, har du umiddelbart på din højre hånd et par hvide indbyggede skabe, som indeholder sko, så opbevaring af fodtøjet er iorden.
Til højre i entreen ved døren til stuen er der et hvidt skab på 230 og med to låger. Det indeholder øvrige jakker og vanter og halstørklæder.
Huset er fra 1929, og jeg vil gerne have et hyggeligt miks af nyt og gammelt.
Der er ikke umiddelbart noget romantisk i den stil vi i øvrigt har.
Jeg vil gerne have et stort spejl og måske en siddeplads – eller et fint lille bord eller kommode til vanter og halstørklæder? (måske er det slet ikke nødvendigt – vi har jo det store skab).
Jeg ønsker mig en entre, som er lidt smart med nogle få pangfarver – måske noget fra Hay? Og enkelt. Og med en god belysning, som er både hyggelig og effektiv, så man ikke bevæger sig rundt i halvmørke.
Jeg har tidligere tænkt på den runde lampe fra Verner Panton – den lille globe – og så et fikst spejl måske fra Kartell – med akrylramme?
Er usikker på om gulvet skal have et lille tæppe – eller om det er bedst uden tæppe?
Derudover er der skoletasker og arbejdstasker og sportstasker – hvis de skal være i gangen, skal vi måske have en lille slagbænk-agtig ting til dem? – hmm…..
Vi har ikke noget oplagt bryggers at opbevare tingene i - de lander i entreen.
Ovenstående er mine umiddelbare tanker. Hvad siger du?
Kan du hjælpe mig med et par forslag til, hvordan min entre vil kunne få liv og byde os hjertelig velkommen hjem hver dag?
Mvh. Marianne K.


Ny måtte, tæppe, stol og hylde

Kære Marianne
Hvor der er god plads, er entreen allerede rigtig godt udnyttet til sko og overtøj i de eksisterende skabe.
Jeg synes at en ny indretning skal supplere uden at fylde for meget op i rummet.
Den lange væg til venstre med radiatoren kan indrettes med en lang, 25 cm dyb hylde som basis for billeder, lamper og det ønskede spejl.
Monteres den ca. 90 cm over gulv regnet fra den øverste, store gulvflade, bør der være god plads til varmecirkulation fra radiatoren.
Der skal evt. føres strøm til nye kontakter så I kan stille en lampe i den ene side eller i begge ender, hvis I har lyst til det.
På 25 cms dybde er det lidt begrænset hvor stor en lampe, der er plads til, men lyset herfra skal fungere som orienteringslys og alment lys, hvor den ønskede loftlampe skal kunne give et godt, funktionelt lys, når man bruger spejlet og leder efter ting i skabene.

Neden under hylden kan I montere nogle af de populære Dots fra Hay i forskellige størrelser til nogle af jeres tasker;
Sportstasker hører ikke hjemme i entreen på grund af størrelsen men skoletasker og håndtasker kan godt være på væggen.
Mon ikke det kan lade sig gøre at omorganisere lidt i skabene og skaffe plads til sportstaskerne dér?

Jeg synes at I skal anskaffe jer en ny sortbrun kokosmåtte til det nederste gulv ved hoveddøren, så det bliver tydeligere at gulvet er i to niveauer.
Har I mod på det, kan I male hoveddøren mat sortblå ( indigo) på indersiden, så det lyse rum får mere karakter. Det er et fint sted at gi´ den lidt gas, da det ikke vælter rummet.
Håndlisten på trappen skal næsten også stå i sort, så trappen træder frem.
Hertil Dots i sortbejdset træ og så det grønne spejl fra Kartell.
Nu skal I så vælge om hylden og knægtene skal være neutralt hvidmalede eller I tør male hylden i en mere skrap, synlig kulør? Det kunne være en frisk turkis- eller jadegrøn?
( Det er jo ikke så uoverskueligt at male den om sidenhen, hvis I får lyst til noget andet)
Det runde gulvtæppe ville jeg vælge i en nogenlunde rolig og neutral, varm brungrå farve, så det er hylde, spejl, billeder og nips, der byder velkommen.
På væggen imellem gang- og stuedør er der fin plads til en lodret ophængning af billeder med sorte trærammer og en ny stol kunne være en af de viste fra Moooi.


Dots knager fra Hay


Extension stol fra Moooi


Extension med håndtaskekrog også fra Moooi


Smoke dining chair fra Moooi

Boligbloggen

På denne blog besvarer jeg læserspørgsmål og giver gode råd og tips om indretning, viser spændende nyheder indenfor boligen, gør opmærksom på nye butikker og på andre, spændende blogs, websites og bøger om indretning samt skriver om de tanker en indretningsarkitekt gør om sit arbejde. I må meget gerne stille spørgsmål herinde om bolig og indretning, kommentere på mine skriverier og selv komme med jeres bedste indretningstips. Har du billeder af dine tips og indretningsspørgsmål kan disse fremsendes til: [email protected] 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter