Au naturel, nej tak..

© bobedre.dk

Else Marie synes at entreen er for fersk og mangler lidt mere kant.

Kære Lone.

Jeg læser alle dine indlæg med stor fornøjelse, og håber nu, at du også vil give mig et par vise råd angående min entré, som jeg synes er utrolig farveløs og kedelig, nærmest "au naturel" - hvide vægge, hvide døre, lyst klinkegulv, lyse skabslåger og lyst træloft med en hvid loftslem midt i.

Jeg har overvejet at male væggene i en lys kulør, men er bange for resultatet ikke bliver så godt, med de mange døre/låger, der ligesom "afbryder" den farvede flade. I det daglige står de fleste af dørene åbne det meste af tiden.

Desuden mangler vi kraftigt plads til opbevaring af sko, så de ikke ligger og flyder på gulvet i tilfældig orden. Jeg kan egentlig godt lide Hemnes skoskabet fra Ikea, bl.a. på grund af den lille skuffe øverst til nøgler, cykellygter og andet, men synes måske det bliver for kedeligt med et hvidt eller sort møbel. Men måske kunne den males i en frisk, klar kulør. Det kunne også være rart med et spejl.

Husstanden består af en voksen og 3 teenagebørn samt en lille hund. Der skal være plads til sko, et sted at sidde og tage skoene på (pt. bænken), kurve til hundegrej og til vanter mv. (pt. på hylden under bænken). Gæste-overtøj kan hænge på knagerne og vores eget overtøj hænger i skabet. Som bænken står nu, giver det problemer i den smalle entre, når vi alle skal afsted samtidigt, idet den der sidder og tager sko på, delvist blokerer for at andre kan gå uhindret ud af døren.

Håber du har nogen gode idéer, der kan få skoene væk fra gulvet, og lidt liv ind i rummet.

Mange hilsner og på forhånd tak for hjælpen

Else Marie

Entreen før og efter, hvor knagerne flyttes væk fra indgangen så alle i familien bedre kan komme til.

Kære Else Marie.

Jeg vil foreslå at du bytter rundt på tingene, så du fremover udnytter den bredde som glaspartiet ved siden af hoveddøren giver dig, til knager med tøj, der cirka vil fylde det samme som glasset. Det duer ganske rigtigt ikke at det hænger lige indenfor døren, så det er det første, man ser og går direkte ind i. Hold en lille afstand til den første knage, så lyset kan slippe ind.

Oven over knagerne kan du evt. montere en hylde til hundegrej og vanter i kasser eller kurve.

Der er over 3 meter hen til den næste dør, så du kan også have dine to nye skoskabe her i forlængelse af knagerne. På modsatte side, på det lille vægstykke imellem bryggersdør og indbygningsskab kan du montere et vippesæde, så det kun fylder, når det er slået ned og i brug. Casa Shop har en rigtig fiks model i alu til ca. 1800 kroner.

Vil du have lidt liv i rummet til de sorte skoskabe, så vælg et utraditionelt spejl, som du f. eks kan indramme med en gammel guldramme eller en af mine favoritter, - Kartells spejle i akrylramme, der fås i grøn, rød, gul, lilla og klar akryl. Farverige billeder er der også plads til.

Du har ret i at det ikke kan svare sig at male væggene på grund af de mange døre, men skabslågerne, der i forvejen har en anderledes overflade end dørene, kan du sagtens male i en farve. Du kunne gå efter en flot grøn nuance og så vælge den grønne spejlramme og supplere med en lang farverig løber på det lyse gulv.

Bedste hilsener Lone

 

Boligbloggen

På denne blog besvarer jeg læserspørgsmål og giver gode råd og tips om indretning, viser spændende nyheder indenfor boligen, gør opmærksom på nye butikker og på andre, spændende blogs, websites og bøger om indretning samt skriver om de tanker en indretningsarkitekt gør om sit arbejde. I må meget gerne stille spørgsmål herinde om bolig og indretning, kommentere på mine skriverier og selv komme med jeres bedste indretningstips. Har du billeder af dine tips og indretningsspørgsmål kan disse fremsendes til: [email protected] 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter