Skal vi dele?

Skal vi dele?
Skal vi dele?

Skal vi dele?

© bobedre.dk

Hej.
Vi har et indretningsmæssigt problem som vi håber at du har mulighed for at hjælpe med.
Vi er et ungt par, der bor i en sammenlagt andelslejlighed i Valby. Lejligheden er sammenlagt over 2 trappeopgange, og vi har derfor en indgang i hver sin ende af lejligheden.
Den er på 96 km med 2 små soveværelser.
Det er indretningen / ombygning af det ene børneværelse, der er problemet.
Vi har en lille dreng på 2 år, som skal være storebror til næste år og vi skal derfor finde ud af at indrette et værelse sådan at der er plads til 2 børn.

Vi ønsker at blænde døren ud til trappeopgangen, og fjerne væggen imellem eksisterende entré og værelse.
Gør vi det, bliver værelset et langt smalt værelse med 2 døre. Bredden er ikke mere end 185 cm.
Derfor skal vi nok også blænde en af dørene ind til værelset. Men hvilken? Hvad er smartest?
Og hvordan indretter man sådan et langt, smalt rum til 2 børn?
Vi overvejer som en mulighed (afhængig af pris) at flytte væggen ca. 65cm ind i stuen,- (hen til vinduet) for på den måde at få lidt mere soveværelse til børnene.
Kan det betale sig? Og vil det være en god ide?
Vi håber også på gode ideer til indretning af dette.
VI er lidt på herrens mark, da ingen af os er handy, og vi skal betale os fra det hele. Derfor er pris også en faktor.
Vi håber at du/ I kan hjælpe.

Mange hilsner, Biola & Peder

Plan og opstalt af det smalle værelse


Her er værelset udvidet med 65 cm, så der bedre kan møbleres ud fra begge vægge

Hej Biola og Peder.
Her er to skitser af hhv. det smalle værelse og et, hvor der er udvidet hen til stuevinduet.
Jeg foreslår at I blænder døren imellem opr. entré og stue, så I beholder døren i midten, da det giver to fornuftige ”ender” at møblere.
På planen kan jeg se at I har en stue og et alrum, hvor børnene selvfølgelig vil lege og være sammen med jer, så jeg kunne forestille mig at værelset primært skal bruges til at sove i, til klædeskab og opbevaring af legetøj. Indretningen er derfor ret praktisk med mest opbevaring og mindre plads til leg.
Bordpladen er tænkt som en plads til lidt stille leg og den kan monteres bare 50 cm over gulvet til en start, så børnene kan sidde eller stå og lege ved bordet, som så hæves efterhånden som de vokser.
Jeg vil mene at værelset uden en udvidelse ind i stuen bliver for småt, da de to unger nærmest ikke kan kante sig rundt derinde, med bare det mest nødvendige møblement og I skal jo også være der en hel del, da de er ganske små begge to.
Den smalle indretning har den ulempe at køjesengen kommer til at stå opad ydervæggen når der også skal være plads til klædeskab. På grund af døren kan møblerne ikke rigtig stå opad væggen ind til stuen.
Ved at udvide værelset de 65 cm. ind i stuen, vil jeg mene at I kan bo i lejligheden en del flere år med to børn, da der er bedre plads til deres ting, - ikke særlig meget privatliv men det ordner sig nok, når de er så tæt på hinanden i alder.
Nedbrydning og fjernelse af væggene er manuelt, praktisk arbejde som I sagtens kan være med til for at gøre det billigere. Blænding af de to dørhuller med isolering samt reparationer i gulvet og opførelsen af en ny skillevæg er en overkommelig udgift i forhold til at have en god bolig en årrække frem i tiden.
Med skitserne får I forhåbentlig syn for sagen og det gør det nok nemmere at beslutte hvilken løsning, der bliver bedst for jer.

Bedste hilsener Lone

Boligbloggen

På denne blog besvarer jeg læserspørgsmål og giver gode råd og tips om indretning, viser spændende nyheder indenfor boligen, gør opmærksom på nye butikker og på andre, spændende blogs, websites og bøger om indretning samt skriver om de tanker en indretningsarkitekt gør om sit arbejde. I må meget gerne stille spørgsmål herinde om bolig og indretning, kommentere på mine skriverier og selv komme med jeres bedste indretningstips. Har du billeder af dine tips og indretningsspørgsmål kan disse fremsendes til: [email protected] 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter