Midlertidigt babyværelse

Midlertidigt babyværelse
Midlertidigt babyværelse

Midlertidigt babyværelse

© bobedre.dk

Jeg husker tydeligt hvordan jeg og kæresten listede rundt og hverken turde høre musik eller skrue op for fjernsynet, da vores dreng var helt lille bitte.
Indtil den aften hvor årtiets længste og højst larmende tordenvejr lagde sig til rette lige over vores fjerde sals lejlighed og den blidt slumrende unge ikke så meget som rynkede et bryn!
Sophie har på samme vis et spørgsmål omkring nattero og muligheden for et midlertidigt gennemgangs- baby soveværelse.

Kære Lone
Jeg kunne godt tænke mig hjælp til at indrette et “midlertidigt” børneværelse. Vi har fået en lillebror og har brug for et børneværelse.
Vi har et ledigt værelse i huset, som vi bruger som gæsteværelse, men det ligger nede i den anden ende af huset, så det er alt for langt væk.
Storebror er 4½ og ikke pt. interesseret i at flytte værelse så langt væk. Men lige ud for vores soveværelse er der et gennemgangsrum - det har engang været en entre, nu bruger vi det som arbejdsrum. Vi kunne godt tænke os at det rum blev lillebrors, indtil storebror er stor nok til at flytte ned i den anden ende af huset.
Men hvordan gør vi det bedst muligt, så det bliver godt at opholde sig i og især at sove i?
Der skal være plads til en tremmeseng - og måske senere en juniorseng.
Vi har også et dejligt møbel, som vi bruger som puslebord, - et køkkenmodul fra Ikea og målene er 92×66 cm. Måske kan det flytte med, men det er ikke afgørende.
Rummet har mange udfordringer: Døre til gang, stue/køkken og soveværelse samt en dør ud til forhaven - den bruger vi jævnligt, men det er ikke her vi kommer ind med sko og støvler! -
En stor gammeldags radiator samt et indbygget skab er her også.
Vi kan ikke rigtig ændre på de ting, da boligen er en embedsbolig, så det ville være temmelig besværligt.
Håber det kan lykkes!
Venlig Hilsen Sophie


Støjdæmpning via sutsko og tæppe er nok en rigtig god idé

Kære Sophie.
Vi har jo mailet lidt frem og tilbage og vendt andre muligheder, såsom at lade jeres baby sove sammen med storebror i bedste Peter Pan stil og så indrette gennemgangsrummet til legeværelse.
Jeg er kommet frem til denne løsning, som måske ikke er optimal, da jeg gerne vil flytte skabet, som du ønsker at beholde i hjørnet.
Rummet er vel i det hele taget ikke optimalt at bruge til soveværelse, så måske kan jeg få jer til at godtage denne lille ændring for at få et bedre sovehjørne til baby.
Selvom du skriver at I ikke behøver at bruge udgangen efter sengetid, er der stadig færdsel til jeres stue og køkken igennem værelset samt selvfølgelig soveværelset, så alt andet lige skal rummets ene 1/3- del skærmes mere eller mindre af, så baby kan sove i fred i de andre 2/3..
Ved at flytte skabet og placere det som vist, får I dels opbevaring af bleer, m.m. på plads og så får I en niche til sengen, så der bliver mere ro.
Gør skabets bagside pæn med en plade og maling, så den fremtræder som vægflade.
Skal der yderligere skærmes af for lys, når I åbner dørene til de tilstødende gemakker, kan I montere et let forhæng fra skab til ydermur, som kan lukke nichen delvist af.
Det må ikke være for tæt, så det er fint at det følger højden på skabet, så der kommer luft ind over.
På modsatte væg placerer I puslebordet og en række hylder ovenover til diverse pusleting og lidt legetøj.
Her kan I placere en klemspot et strategisk godt sted, så der er et lille, fokuseret lys, når I skal skifte ble om natten.
Ophold bliver der ikke plads til, - yderligere småmøbler vil stå i vejen.
Det kan evt. være en rigtig god idé at lægge en støjdæmpende løber i ganglinjen, så I ikke behøver liste helt så meget.


De gamle Juno senge eller nye tilsvarende udtrækssenge f. eks. fra Noah beds er superfine, da de kan følge med barnet fra nyfødt til 4- 6 års alderen, afhængig af barnets størrelse

Boligbloggen

På denne blog besvarer jeg læserspørgsmål og giver gode råd og tips om indretning, viser spændende nyheder indenfor boligen, gør opmærksom på nye butikker og på andre, spændende blogs, websites og bøger om indretning samt skriver om de tanker en indretningsarkitekt gør om sit arbejde. I må meget gerne stille spørgsmål herinde om bolig og indretning, kommentere på mine skriverier og selv komme med jeres bedste indretningstips. Har du billeder af dine tips og indretningsspørgsmål kan disse fremsendes til: [email protected] 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter