Husfred!

Husfred!
Husfred!

Husfred!

© bobedre.dk

To raske drenge på 6 og 3 år i samme værelse, - det går ikke altid stille af sig!
Den store skal så småt begynde at lave lektier, han har måske indviklede lego-projekter stående, som gerne skal have lov at være i fred for pilfingre,
- og hvad gør man lige, når man gerne vil have en hyggetime med en god bog, når den anden vil lege vildt eller har en ven med hjemme?

Øverste tegning:
Drengenes mor har givet ungerne den ene af lejlighedens to stuer og har selv taget lejlighedens mindste rum.
Drengenes værelse er super dejligt med en stor karnap, hvor lyset vælder ind fra middagstid og til solen går ned.
Der er adgang til værelset fra entreen og altså også fra familiens fælles spise- og opholdsstue.
Værelse er møbleret fuldstændig demokratisk med en dele-reol®, to skabe (S)og to kommoder (K), der er helt ens.
Sengene er ikke ens, da den lille stadig sover i en juniorseng.
Vindueskarmen er fælles territorium for diverse legesager og der er en lænestol til godnatlæsning.
Endelig en flettet skærm, som fungerer som en lille let rumdeler.
Moren efterlyser mulighed for større fredning af den store dreng, der går i skole og som i øvrigt er den mest stille af de to.

Tegning 2, herover:
Det er jo et dejligt værelse, som med sit lys og gode størrelse sagtens kan deles af de to, så der er plads til både ro og leg.
Bliver der sammenfaldende interesser ind imellem, foreslår jeg at den store får lov at benytte morens værelse til lektier.
Udfordringen ligger i at de to skal deles om dagslyset også, - og derfor foreslår jeg at flytte juniors seng hen på samme væg som storebrors, så de to senge kommer til at stå i forlængelse af hinanden, adskilt af den store reol. Den kan lukkes af i sektioner, så de to ikke kan kikke til hinanden.
Det kræver at entrédøren lukkes af, så hovedadgangen til værelset fremover bliver gennem familiens stue, hvilket passer fint, da døren næsten sidder midt i værelset.
Blændingen kan laves med en plade monteret på hver side, som så kan få en gang filt og maling, enten alm. vægmaling eller magnetmaling, så den kan bruges som opslagstavle.
(Dørhåndtaget skal afmonteres, men døren bliver siddende.)

Den store dreng får sit eget skrivebord med hylder og opslagstavle og hans kommode flyttes hen ved siden af hans klædeskab, hvor der også kan monteres en hylde til hans ting.
Lillebror får også et legebord, så der ikke gøres forskel.
Pointen er at gulvarealet er frit til deling og dagslyset kan komme ind i værelset.
Den løse skærm kan stadig bruges til at markere, når en af drengene vil have fred.

Tegning 3, herover:
Nu er der tænkt lidt længere frem i tiden, hvor begge drenge skal sove på en ordentlig boksmadras.
Hvis reolen skal beholdes, er der ikke plads nok til 2 senge på hver 2 meter, så den mindstes seng placeres som vist, så der er god plads til at komme til både reol og sengebord.
Alternativt byttes reolen ud med en let skillevæg, så sengene stadig lan stå i forlængelse af hinanden.
Mangler der så reolplads, kan fladskærmen indpasses i en række hylder.
I stedet for de to kommoder, kan der tilkøbes et nyt klædeskab til deling, så de tre skabe stilles sammen i hjørnet længst væk fra dagslyset.
Den mindstes skrivebord placeres, så han sidder med ansigtet mod vinduet, dagslyset og den gode udsigt.
Resten af rummet er til deling, - her markeret med et par gode sækkestole på det runde tæppe og evt. en fladskærm til film og spil.

Den sidste lille skitse:
For at holde værelset og stilen lidt rolig kan moren vælge et par lette blå grundfarver og holde møbler og betræk i dem, evt. brudt af en enkelt pangfarve som grøn eller gul.
For at markere drengenes private afdelinger, kan man male væggen bag sengene i hver sin farve.

Boligbloggen

På denne blog besvarer jeg læserspørgsmål og giver gode råd og tips om indretning, viser spændende nyheder indenfor boligen, gør opmærksom på nye butikker og på andre, spændende blogs, websites og bøger om indretning samt skriver om de tanker en indretningsarkitekt gør om sit arbejde. I må meget gerne stille spørgsmål herinde om bolig og indretning, kommentere på mine skriverier og selv komme med jeres bedste indretningstips. Har du billeder af dine tips og indretningsspørgsmål kan disse fremsendes til: [email protected] 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter