Deleværelse til børnene

Deleværelse til børnene
Deleværelse til børnene

Deleværelse til børnene

© bobedre.dk

Kære Bo Bedre,
Vi står over for at skulle indrette vores store soveværelse til et børneværelse til 2 børn. Vi har en pige på 3 1/2 og en dreng på vej (til maj). Vi har tænkt at flytte vores soveværelse ind i hendes lille værelse, så børnene kan få det store værelse. Vi bor i en 3 værelses lejlighed, så derfor har vi ikke de store muligheder. Vi mangler i den grad inspiration til opgaven, er det noget I har lyst til at hjælpe os med?

Med venlig hilsen
Christina Schmidt

Hej Christina og familie.
Jeg har tegnet tre indretninger til jer, som ”vokser” med børnene. Der er jo forskel på behovene med et nyfødt spædbarn og et værelse til de to unger sammen, når de bliver lidt større.


I den første indretning som er til nu, har jeg placeret klædeskabet ud i rummet, så det fungerer som rumdeler imellem de to; Den lille ny får den rolige krog ud mod entreen mens pigens afdeling er ved vinduet. De kan begge få en reol til legetøj.
Klædeskabet skal forskønnes på bagsiden, der vender ind mod pigens seng, - det kan gøres med en tynd krydsfinerplade som I maler, tapetserer eller giver tavlelak.


Indretning nummer 2 er lavet med en fælles ”soveafdeling” ud mod entreen, så størstedelen af rummet kan bruges til leg. I kan lave et langt legebord med hylder over eller bruge de to reoler igen. Det er vigtigt at der er plads til den stores ”projekter” udenfor den lilles rækkevidde, så det respekteres at hun er ældre.


Den sidste indretning er så til om et par år, hvor de er så store at der nu lukkes af mod stuen, så både de og I kan få lidt privatliv. Det gøres med plader, hvor den i børneværelset males og bruges som opslagstavle og på stuesiden males i samme farve som de øvrige vægge.
Børnene deler nu en køjeseng, reolerne er på plads igen og pigen har evt. en lille bordplads i hjørnet med hylder, hvor hun kan have sine ting i fred.
Med hensyn til farvevalg på vægge og møbler, så hold igen; Der er jo knaldfarver på alle deres legesager, så møblerne må i virkeligheden gerne være hvide, måske med et enkelt kontrastfyldt element og en enkelt farvet væg.

Boligbloggen

På denne blog besvarer jeg læserspørgsmål og giver gode råd og tips om indretning, viser spændende nyheder indenfor boligen, gør opmærksom på nye butikker og på andre, spændende blogs, websites og bøger om indretning samt skriver om de tanker en indretningsarkitekt gør om sit arbejde. I må meget gerne stille spørgsmål herinde om bolig og indretning, kommentere på mine skriverier og selv komme med jeres bedste indretningstips. Har du billeder af dine tips og indretningsspørgsmål kan disse fremsendes til: [email protected] 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter