Beskidt efter toiletbesøg?

36% af alle danskere føler sig ikke rene, når de har været på toilettet. Vi har samlet de nye toiletter, der afhjælper problemet.

12. juni 2017 af Jakob L. Falhof

En undersøgelse foretaget af Grohe og YouGov viser, at 36% af danskerne ikke føler sig rene, når de har været på toilettet. Årsagen er for manges tilfælde, at aftørring med papir ikke ses som hygiejnisk.

– Det er nok de færreste, som vil ty til toiletpapir alene, når de skal tørre skidt af hænderne. Ligesom vi helt naturligt rengør med vand, når vi skifter blev på en baby. Så hvorfor bruger vi kun papir, når vi selv er blevet store nok til at klare sagerne på toilettet?, spørger Rasmus Falck, der er Channel & Category Manager Marketing NE for Grohe.

Undersøgelsen er lavet i forbindelse med at Grohe har lanceret douche-toilettet Sensia Arena, der skyller med vand og tørrer med varm luft, når man har været på toilettet. Men Grohe er ikke de eneste, der går den vej: Geberit, Laufen og Villeroy & Boch er blandt de producenter, der tror på toilettet, der ikke kun skyller ud, men også skyller bagen.

Men er det noget, danskerne er interesserede i, når det kommer til stykket? Ja, det tyder den samme undersøgelse fra Grohe og YouGov på. Den viser nemlig, at 47 procent gerne vil have numseskyl i toilettet – hvis det altså kombineres med, at man stadig kan bruge toiletpapir. 

Grohe Sensia Arena
Grohe Sensia Arena

Grohe Sensia Aria er et smart-toilet, man kan styre med en fjernbetjening eller en app på telefonen (alle har jo alligevel deres telefon med på WC, så hvorfor ikke). Efter toiletbesøg skylles bagdelen med vand, man selv kan indstille temperaturen på. Dyssen, der afgiver vandet, desinficeres efter hvert toiletbesøg. Efter skylning vælger man ikonet for tørring, hvorefter en varm luftstrøm blæser enden tør. 19.995 kr., Grohe.

© Grohe
Geberit AquaClean Tuma
Geberit AquaClean Tuma

Geberit AquaClean Tuma er skabt i samarbejde med designeren Christophe Beling, der tidligere har designet smartphones og ure. Toilettet har duche-funktiobn, der rengører med tempereret vand og lufttørring. Derudover er der indbygget lugtudsugning i toilettet, som mindsker lugtgenerne, samt varme i toiletsædet. Kan styres med fjernbetjening eller app på telefonen. 16.995 kr., Geberit.

© Geberit
Laufen Riva
Laufen Riva

Laufens Riva-toilet har en lidt anden tilgang end de øvrige, i og med at de har arbejdet på at gøre betjeningen så enkel som muligt. Væk er fjernbetjeninger og apps. I stedet betjener man toilettet med en drejeknap i rustfrit stål, der er integreret med toiletsædet. Riva har spray-rengøring med tempereret vand, hvor dyssen desinficeres efter hver brug, og en såkaldt ladyshower til kvinderne. Derudover er der lugtfjerningsmekanisme med aktivt kul. Som det eneste douche-toilet hvor hele enheden rengøres termisk med regelmæssige intervaller, ligesom der er indbygget afkalkningssystem. En smart detalje er, at der, som man kan se på fotoet, er indbygget natlys. 34.995 kr., Laufen.

© Laufen

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter