Torskedeller med spicy agurker
© Anders Schønnemann

Torskedeller med spicy agurker

Glem alt om færdigkøbt fiskefars og rør i stedet din egen fars til de lækreste fiskefrikadeller. Servér med spicy agurker, en nem remoulade og enten kartofler eller rugbrød.

29. januar 2017 af Lone Kjær

Til 4 personer 

SPICY AGURKER
1 agurk
1 lille løg
1 fed hvidløg
2 røde chilier
1 lille bundt frisk koriander
2 spsk. fishsaucesaft
saft af 4 lime
2 tsk. sukker
1 spsk. sesamolie
2 spsk. saltede mandler

TORSKEDELLER
400 g torskefilet
1 tsk. groft salt
1 lille løg
2-3 spsk. hvedemel 1 æg
1 dl letmælk
peber, friskkværnet olivenolie til stegning

HJEMMELAVET REMOULADE
50 g finthakket pickels fra Cervera
3 spsk. mayonnaise
1 lille bundt purløg
salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU:

• Skær agurkerne i skiver. Drys med salt, og lad dem stå ca. 15 min. Skyl dem og vrid dem fri for vand.

• Hak løg, hvidløg, chili og koriander, og rør det sammen. Tilsæt sukker, limesaft, fishsauce og olie, og hæld lagen over agurkerne. Drys med hakkede saltede mandler lige inden servering.

• Skær torskefileterne i mindre stykker, og kom dem i en foodprocesser. Tilsæt salt og kør, indtil fiskekødet er hakket og sejt.

• Kom fiskefarsen i en skål. Pil og riv løget, og rør farsen sammen med hvedemel, æg og mælk. Krydr med peber, og stil farsen køligt i ca. 30 minutter.

• Varm olien på en slip-let-pande. Form fiskefarsen til frikadeller, og steg dem gyldne i ca. 7 minutter på hver side ved middel varme.

• Rør pickels med mayonnaise og klippet purløg. Smag til med salt og peber. Servér fiskedellerne med spicy agurker, remoulade og kogte kartofler eller rugbrød.

Måske er du interesseret i...

Andre læser