© Anders Schønnemann

Stegte sild med perbyg og stikkelbærkompot

Den fede velsmagende sild bliver kun endnu bedre, når den serveres med frisk salat og stikkelsbærkompot.

Opskrift af Lone Kjær

Til 4 personer

STIKKELSBÆRKOMPOT
stikkelsbær 250 g
chili 1 stk. rød
ingefær 1 spsk.
sukker 50 g

perlebyg 2 dl
æbler 2 stk.
spæde salater 1 bakke
sildefileter 8 stk.
rugmel 100 g
salt og peber
smør 50 g

• Skyl og nip stikkelsbærrene.
• Flæk chilien, og skrab kernerne ud.
• Kom stikkelsbær, chili, friskrevet ingefær og sukker i en gryde, og kog til en kompot ved svag varme i ca. 10 min., og lad kompotten afkøle.
• Skyl og kog perlebyg som angivet på emballagen. Lad den dryppe af.
• Skær æblerne i kvarte, fjern kernehusene, og skær æblerne i både. Skyl og slyng salaten. Vend den kogte perlebyg med æbler og salat, og anret på tallerkener.
• Klip finnerne af sildene, og rids dem let med en skarp kniv på skindsiden.
• Vend sildene i rugmel tilsat salt og peber.
• Smelt smørret på en pande, og steg sildene i smør i 4-5 min. på hver side, indtil de er gyldne.
• Læg sild oven på salat og perlebyg, og dryp stikkelsbærkompot over. 

Måske er du interesseret i...

Andre læser