© Anders Schønnemann

Sød kartoffelsuppe med kikærter og chorizo

Vi byder suppesæsonen velkommen med en cremet orientalsk inspireret sød kartoffelsuppe med masser af smag og sprød topping.

29. december 2016 af Lone Kjær

Det skal du bruge

Opskrift til 4 personer

Kartofler søde 750 g
Kartofler 250 g
Olivenolie 1 spsk.
Karrypasta 1 spsk. rød
Hvidløg 2 fed
Grønsagsbouillon 1 liter
Kokosmælk 1 dåse
Salt og peber
Chorizopølse 200 g
Kikærter 1 dåse
Olivenolie 1 spsk.
Spidskommen stødt 1 1⁄2 tsk.
Fennikelfrø stødt 1 1⁄2 tsk.
Flagesalt
Koriander 1 bundt frisk

Sådan gør du

  • Skræl de to slags kartofler, og skær i mundrette stykker. Varm olien i en gryde, og tilsæt karrypasta. Kom de to slags kartofler i gryden, og rør godt rundt. Tilsæt presset hvidløg og bouillon, og lad det simre under låg ved svag varme i ca. 20 min.
  • Blend suppen. Tilsæt kokosmælk, og smag til med salt og peber. Er suppen for tyk, spædes til med mere bouillon.
  • Skær pølsen i skiver, og rist den sprød på en tør pande.
  • Skyl, og afdryp kikærterne. Tør dem godt. Varm olie på en pande, og rist kikærterne med krydderier, til de er sprøde. Krydr med salt.
  • Servér suppen med sprødstegte kikærter, chorizopølse og frisk koriander. 
© Anders Schønnemann

Måske er du interesseret i...

Andre læser