© Anders Schønnemann

Små aspargestærter

Vi elsker de små tærter med sæsonens grønne asparges. De er perfekte på en travl hverdag med en skål salat som tilbehør, eller tag tærterne med i picnickurven.

5. maj 2017 af Lone Kjær

6 små tærter eller 1 stor tærte

INGREDIENSER

6 små tærteforme med løs bund
1 rulle butterdej
100 g bacon i tern
10 grønne asparges
200 g babyspinat
1 bæger ricotta, 200 g 2æg
1 tsk. salt
peber

SÅDAN GØR DU:

• Tænd ovnen på 200°.
• Pak butterdejen ud. Udstik dejen, så den passer i størrelsen til dine tærteforme. Alternativt til en stor form. Fordel dejen i de små smurte forme.
• Varm olien på en pande, og steg bacon næsten sprød. Afdryp bacon på et stykke fedtsugende papir.
• Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær asparges i snitter. Skyl spinaten. Damp asparges og spinat i 1 min. og afdryp.
• Rør ricotta med æg og krydr med salt og peber. Fordel ricottablanding, bacon, asparges og spinat på tærtebunden.
• Bag tærterne i ca. 20 min., til butterdejen er gylden. 

Måske er du interesseret i...

Andre læser