© Anders Schønnemann

Sprøde sellerifritter med trøffelmayo

Uimodståelige, lækre, sprøde fritter... Servér som snack eller til en god bøf og et glas rødvin.

19. februar 2017 af Lone Kjær

Tilbehør/snack til 4 personer

SPRØDE SELLERIFRITTER

1 lille knoldselleri
100 g hvedemel
salt
3 æg
4 dl pankorasp
olie til stegning

TRØFFELMAYONNAISE

2 æggeblommer
2 tsk. grovkornet sennep
1 1⁄2 tsk. flagesalt
1 1⁄2 dl smagsneutral olie saft af 1⁄2 citron
peber
trøffelolie

SÅDAN GØR DU:

•Skræl sellerien, og skær sellerien i grove stave. Vend dem i mel tilsat salt, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i pankorasp. 

•Steg fritterne sprøde i rigelig olie. De skal være gyldne og sprøde. Det tager ca. 5 min. Afdryp på et stykke fedtsugende papir. 

•Kom æggeblommer, sennep og salt i en skål. Tilsæt olien gradvist, mens der piskes. Pisk til en tyk og cremet mayonnaise.

•Smag til med citronsaft og peber og til sidst trøffelolie. Servér fritterne lune med trøffelmayonnaise. 

Måske er du interesseret i...

Andre læser