Opskrift på oksesalat med spicy kikærter to go
© Ulf Svane

Oksesalat med spicy kikærter to go

Sprøde salater, forårsgrønt, spicy kikærter og en god bøf ... lige til at tage med på årets første picnic.

14. juli 2016 af Lone Kjær

Opskrift på oksesalat med spicy kikærter

Til 4 personer

Årets første picnic bliver også en smagfuld oplevelse med denne salat praktisk serveret i et glas.

SPICY KIKÆRTER
kikærter 1⁄2 dåse
olivenolie 2 spsk.
chipotle 1 spsk.
stødt koriander 2 tsk.

SALAT
oksebøf 2 stk.
salt og peber
salathoved 1 lille
radiser 1 bundt
grønne asparges 1 bundt

gulerødder med top 1 bundt

CHIPOTLEYOGHURT
yoghurt 2 dl
mayonnaise 1 spsk.
chipotle 2 tsk.
salt og peber

Sådan gør du

•Hæld væden fra kikærterne, og tør dem godt.

•Varm olien i en lille gryde, og steg kikærter tilsat chipotle og koriander. Steg under omrøring, til kikærterne bliver sprøde. Lad dem afdryppe på et stykke fedtsugende papir.

•Krydr bøfferne med salt og peber, og steg på en varm grill i ca. 3 min. på hver side afhængigt af tykkelse, og hvor rødt du ønsker kødet. Lad kødet hvile, mens det øvrige tilberedes. 

•Skyl salaten, og slyng den tør. Snit radiserne. Knæk den nederste træede ende af asparges, og skær asparges i snitter. Skrub gulerødderne, og skær i skiver på skrå. Damp asparges og gulerødder i ca. 2 min., og afdryp. 

•Rør yoghurt med mayonnaise, chipotle, og krydr med salt og peber. •Fordel lagvis salat, grøntsager, kød i skiver, chipotleyoghurt og kikærter i glas lige til at tage med.

TIP Lav dobbelt portion af kikærterne, og servér resten som en snack.

Måske er du interesseret i...

Andre læser