© Anders Schønnemann

Nytårstorsk med korianderolie og lavasalt

Glem alt om den klassiske nytårstorsk, og prøv i stedet denne lille delikate anretning.

26. december 2016 af Lone Kjær

Nytårstorsk med korianderolie og lavsalt

4 personer 

KORIANDEROLIE
Koriander 1 stort bundt
Flagesalt 1 tsk.
Olivenolie 1 dl

NYTÅRSTORSK
Torskefilet 3-400 g uden skind og ben
Citron saft af 1 stk.
Peber

Granatæble 1 stk.
Lavasalt 

Hummershots og nytårstorsk serveret på en ny måde i hvide porcelænskopper og skåle fra Lyngby Porcelæn.

© Anders Schønnemann

Forberedelse dagen før:

  • Skyl koriander, og slyng den tør. Hak korianderen.
  • Lun olien, den skal være fingervarm. Og hæld den i en blender sammen med koriander og salt. Blend i ca. 2 min.
  • Hæld olien til afdrypning i en sigte med et kaffefilter, inden den hældes på en flaske. Opbevar olien på køl.

På selve dagen:

  • Læg torsken i et smurt ovnfast fad, og dryp citronsaft over. Krydr med peber, og bag fisken i ovnen ved 175 0 i ca. 10 min., til kødet deler sig i flager.
  • Halvér granatæblet, og pres kerner og saft ud.
  • Anret torsk i små skåle med korianderolie, granatæblekerner og krydr med lavasalt. 

Måske er du interesseret i...

Andre læser