© Anders Schønnemann

Nyretapper med karamelliseret julesalat og kærnemælkscreme

Nyretapper, bestiller du hos slagteren. Og efter kun kort tids stegning er kødet utrolig mørt og lækkert. Glæd dig til at servere det for dine gæster!

2. februar 2017 af Lone Kjær

4 personer

1 nyretap ca. 600 g salt og peber
1 spsk. olivenolie 1 spsk. smør

KARAMELLISERET JULESALAT
2 julesalat
50 g sukker
1⁄2 dl æbleeddike
100 g ribbet grønkål
saft af 1⁄2 citron
2 spsk. olivenolie
2 spsk. afskallede hasselnødder

KÆRNEMÆLKSCREME
1 dl piskefløde
1⁄2 dl kærnemælk
2 tsk. rørsukker
2 spsk. citronsaft
reven skal af 1 citron
salt og peber
evt. skovesyre til pynt

SÅDAN GØR DU:
• Del kødet ned på langs ved den store sene. Skær senen af og fjern evt. yderligere sener og fedt. Krydr kødet med salt og peber.

• Varm olie og smør på en pande, og brun kødet ved god varme i ca. 1 min. på hver side. Sænk varmen og steg i yderligere ca. 2 min. på hver side. Kødet må endelig ikke stege for længe. Lad kødet hvile, inden det skæres i skiver.

• Halver julesalaten. Smelt sukkeret på en pande du har låg til. Læg julesalaten med skærefladen nedad, og lad det stege ved svag varme nogle minutter, til det får farve. Tilsæt æbleeddike, og læg låg på. Lad salaten simre ca. 5 min., til den er mør, men ikke udkogt. Tag salaten af panden, og gem lagen.

• Rib grønkålen og del i mindre stykker. Vend kålen med citronsaft og olivenolie. Hak nødderne.
• Pisk fløden til en let skum. Rør forsigtigt med kærnemælk, og smag til med sukker, citronsaft og skal, salt og peber.

• Anret på tallerkener. Julesalat, grønkål og onglet og drys med hasselnødder. Dryp sukkerlage og kærnemælkscreme over. Pynt evt. med skovsyre. 

Måske er du interesseret i...

Andre læser