Langtidsstegt kam af herlig jysk gris med rodfrugter
Langtidsstegt kam af herlig jysk gris med rodfrugter

Langtidsstegt kam af herlig jysk gris med rodfrugter

© Pia Enghild

Langtidsstegt kam af herlig jysk gris med rodfrugter

Du skal (meget) tidligt op, når du skal servere rigtig langtidsstegt gris til aften – for den skal stå og hygge sig hele 16 timer! Til gengæld, skal du ikke gøre ret meget andet med lige den del af middagen ...

svinekamfilet 600 g uden fedt og sener
olie til stegning
salt og peber

fennikel 2 stk.
appelsinjuice 1 l
anisstjerner 5 stk.
valnødder 20 stk.
honning 1 dl
salt og peber

knoldselleri 1 stk.
stødt spidskommen 1 tsk.
paprika 1 stk.
olie til bagning
salt og peber

Sæt ovnen på 60°. (dvs. kl. 04.00, hvis hovedretten skal være klar kl. 20.00).

Brun svinekammen i olie på en pande, og krydr med salt og peber.

Læg kammen i en ildfast form, og sæt et stegetermometer midt i kødet. Steg i ovnen indtil centrumtemperaturen er 60°. Det tager ca. 16 timer.

Ordn fenniklerne, og kog dem hele op med appelsinjuice, anisstjerner, valnødder, honning, salt og peber.

Lad dem småsimre i ca. 25 min., til de er møre, og hold dem lune i lagen indtil servering.

Skræl knoldsellerien og skær i 4 både. Vend sellerien med olie, spidskommen, paprika, salt og peber, og bag dem i en forvarmet ovn ved 185° i 1 time. Hold dem lune under staniol indtil servering.

Del kammen i fire lige store stykker, og del fennikel lige over. Anret med et stykke bagt knoldselleri og sesamvinaigrette henover.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter