Lam a la Catalane

Denne enkle klassiske ret fra Catalonien gemmer på det møreste lammekød, tørrede frugter og en uforglemmelig smag.

26. februar 2017 af Lone Kjær

6 personer (4 personer hvis retten serveres som en hovedret)

INGREDIENSER: 

600 g lammebov eller kølle skåret i tern
100 g hvedemel
salt og peber
3 spsk. olivenolie
1/2 dl kraftig rødvin eller tør sherry
1 rødløg
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 dåse cherrytomater
grøntsags- eller lammebouillon
150 g tørrede frugter
salt og peber

SÅDAN GØR DU:

• Vend kødet i mel tilsat salt og peber. Varm olien i en gryde ved god varme og brun kødet lidt af gangen. Tilsæt rødvin og lad det fordampe.

• Hak løget og knus de hele hvidløgsfed. Varm olien på en pande og steg løg og hvidløg. Tilsæt tomater og steg et par minutter. Kom ’sofritoen’ i gryden til lammet. Tilsæt bouillon så det dækker og lad kødet simre ved svag varme i ca. 1 ½ time. De tørrede frugter tilsættes ca. 15 min. før kødet er færdigt. Smag til med salt og peber.  

Måske er du interesseret i...

Andre læser