Verandaen - sommerens bedste rum

Overdækkede uderum forlænger sommeren og den lune sæson betydeligt.

 

Hej Bo Bedre.

Vi står for at skulle have nyt tagpap på vores sommerhus fra 1938. Taget er et pyramide tag, og det er vigtigt for os at bevare husets originale udtryk så vidt muligt.
På 2 sider af huset er der en veranda med plast tag, som er bygget til i 80'erne - og dette klæder mildest talt ikke huset.
Samtidig er det sommerhusets bedste rum og vi spiser alle måltider derude, da der også er et vinduesparti ud mod vandet, (mod øst ) som giver god læ.
Vi håber I kan give os inspiration til en mere klædelig løsning af verandaen.
Vi har tænkt at flytte glaspartiet tilbage, så det ene hjørnevindue bliver frit. Glaspartiet tænker vi skal være sort udvendigt, evt. hvidt indvendigt, og skal være en form for panoramavindue. evt, med en form for hel tynd sprosse i de øverste hjørner, for at få det til at hænge sammen med det øvrige hus ?  
Kan dette panoramavindue gå helt op til loftet, så udsigten forstyrres mindst muligt, nu da dette parti rykkes fri af hjørnevinduet ?
Vi har også overvejet at holde udtrykket som en tilbygget veranda med glas-eller plast tag, som dækkes af bambuspinde eller andet underneden, for at undgå for høje temperaturer på verandaen.
Det skal tilføjes at den nye veranda kun skal gå langs den ene side af huset, og at det nuværende plasttag skal fjernes fra husets hjørne og mod vest.
Vi overvejer også at beholde gelænderet i dets nuværende form.
Vi håber dette giver mening, og har vedhæftet fotos, og glæder os til forhåbentlig at høre jeres ideer !

Med venlig hilsen Kim og Karen Bomholt

 

Kære Karen og Kim.

Det er et skønt sommerhus I har og når det er sagt, så er jeg nu faktisk ikke så enig med jer i jeres kritik af verandaerne.
I siger det jo selv: Det er husets bedste opholdsrum og så vil I alligevel begrænse både mængden og længden for at få hjørnevinduet fri?
Jeg synes at I, når I vil nøjes med veranda på den ene facade, skal lade den nye have samme fulde bredde som hovedhuset, så der ikke fremkommer hak og og ulogiske spring i facaden.
Det vil give mere ro og virke helt naturligt i forhold til hovedhuset og husets tag.
Detaljeringen af den nye veranda kan jeg ikke klare her på bloggen,- det kræver et besøg på stedet med opmåling osv. 
Jeg tror ikke at I skal lade husets tag fortsætte i samme hældning ned over verandaen, da der nok bliver for lavt ved facaden, men det har jeg ikke nok oplysninger til at kunne vurdere ordentligt.
Jeg synes desuden at I skal lægge et nyt let tag på, så I netop understreger at det er en let bygning i modsætning til hovedhuset, der derved får mere tyngde.
Der er mange muligheder for at solafskærme, lige fra jeres tanker om et net af bambus til indvendige persienner og sejl, der kan køres op og ned alt efter varme og sol.

Mange hilsener Lone

Boligbloggen

På denne blog besvarer jeg læserspørgsmål og giver gode råd og tips om indretning, viser spændende nyheder indenfor boligen, gør opmærksom på nye butikker og på andre, spændende blogs, websites og bøger om indretning samt skriver om de tanker en indretningsarkitekt gør om sit arbejde. I må meget gerne stille spørgsmål herinde om bolig og indretning, kommentere på mine skriverier og selv komme med jeres bedste indretningstips. Har du billeder af dine tips og indretningsspørgsmål kan disse fremsendes til: [email protected] 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter