Mettes terrasse

Mettes terrasse
Mettes terrasse

Mettes terrasse

© bobedre.dk

Kære Bo Bedre,

Efter en totalrenovering af vores arkitekttegnede 70er villa, er vi nu gået igang med udendørsarealerne. Vi har netop fået ny belægning (soldatersten) på vores store sydvendte terrasse (120m2), og er meget glade for resultatet. Vores udfordring består nu i, at skabe noget miljø og gøre denne store terrasse hyggelig.
Vi er i tvivl om, hvorvidt vi skal skabe nogle kroge eller lave “rumdelere” eller blot pynte med krukker. En anden udfordring er, at der er små dyser med regnvand fra altanen, hvorfra der løber vand ned på fliserne. Anlægsgartnerne mente, vi burde finde en løsning, for ikke at skade belægningen - vi har overvejet beholdere til opsamling af vand og krukker med vandplanterm men er meget i tvivl om hvad der vil stå godt til huset?
Vi synes ikke vi har råd til at prøve os frem - vil gerne træffe den rigtige beslutning fra starten. Derfor ville vi blive super glade for jeres råd/input.
Håber I kan hjælpe os….Vi har vedhæftet nogle billeder til hjælp. Sig til hvis I har brug for yderligere information. (Til information er vi et ungt par med to små børn)

På forhånd tusind tak for hjælpen, og tak for et super blad der altid er til stor inspiration!
Venligst
Mette

Mettes nyanlagte terrasse

Kære Mette.
Tillykke med renoveringen og den nyanlagte have, det har da været en ordentlig omgang!
Når I nu har valgt en terrasseafslutning med bue på til et så markant lineært hus både lodret og vandret,
hvilket er fint da kontraster altid er spændende, - ja så håber jeg at I fuldfører projektet og gør noget smukt ved terrassekanten, der ikke er så køn med de gammeldags betonkantfliser!?
Jeg synes at I skal sætte et lavt værn eller espalier som I så kan plante til med klatreroser, efeu eller vin, så overgangen til græsset bliver grøn.
Da du skriver at I har to små børn, tænker jeg også at det vil være mere sikkert med en blød overgang af grønt, hvis nu nogen skulle trimle ud over kanten! ( Det kan jo også være en onkel, der har fået lidt til vesten!)
Med hensyn til de to dyser, der afvander altanerne ud fra øverste etage, kan I tilplante to store kvadratiske kummer med pil og klatrehortensia, der begge holder af meget vand og vil vokse op og give en smule skygge i de tre værelser i underetagen.
Pilene klippes til, så de ikke skygger mere end ønsket og hortensiaerne vil klatre op og få fat i rækværket, så husets facade også bliver en smule grøn.
Med hensyn til kroge og rumdelere på terrassen, så er den jo egentlig tre-delt allerede på grund af trappen, så jeg ville placere et par krukke- grupperinger og ikke opdele yderligere.
Afdelingen mod vest ser ud til at være helt perfekt til et par fredelige liggestole, da man er lidt afskærmet dér og ligger længst væk fra havegangen.
Bliver der meget varmt kan I få støbt to høje stolper i græsset svarende til de to facadestolper og her montere kroge, så I kan montere et stort sejl på rigtig varme sommerdage.


Forslag til indretning og beplantning

Bedste hilsener Lone

Idag Mandag skriver Mette:
Kære Lone,

Tusind tak for dit forslag! Du har godtnok været grundig. Det er i den grad noget vi kan bruge. Du har fuldstændig ret med de gamle brudfliser :o) De er så grimme, og er desværre at finde overalt på grunden. Vi havde selv overvejet forskellige former for dække og dit forslag er super godt. Terrassen buede i forvejen og det ville have været en meget stor omgang, hvis vi skulle have kørt jord til og udvidet terrassen så den blev helt kantet - derfor beholdt vi buen (selvom jeg ikke var så pjattet med tanken, er jeg blevet positivt overrasket over resultatet)

Tusind tak Lone
venligst og god sommer
Mette

Boligbloggen

På denne blog besvarer jeg læserspørgsmål og giver gode råd og tips om indretning, viser spændende nyheder indenfor boligen, gør opmærksom på nye butikker og på andre, spændende blogs, websites og bøger om indretning samt skriver om de tanker en indretningsarkitekt gør om sit arbejde. I må meget gerne stille spørgsmål herinde om bolig og indretning, kommentere på mine skriverier og selv komme med jeres bedste indretningstips. Har du billeder af dine tips og indretningsspørgsmål kan disse fremsendes til: [email protected] 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter