Kæmpe terrasse

Kæmpe terrasse
Kæmpe terrasse

Kæmpe terrasse

© bobedre.dk


Lotte og families skønne hus og terrasse

Hej Lone
Vi bor i et gammelt hus på landet (med landbrug) og har en stor sydvendt terrasse som vi synes vi har meget svært ved at få gjort hyggelig…..
Jeg har vedlagt tegning med terrassens mål og der er en mur på 1 meter i højden hele vejen rundt og to havelåger og den har en bue midt på.

Jeg vil gerne om vi kunne få den indrettet, så den er mere hyggelig og så vi får den brugt noget mere.
Vores tanker har været følgende (men synes det er svært at forestille sig): evt. med en markise og terrasse varmer?? Overdækning gårdhave- agtig…?
Store krukker eller klatreplanter?? Stor parasol (hvid eller sort)?
Vi har i dag tre haveborde, men måske vi skal droppe det ene eller begge to?? Eller kan vi have en anden slags møbler (loungemøbler…?)
Jeg har vedhæftet nogle billeder til hjælp.
Sig til hvis du har brug for yderligere information.
Håber du kan hjælpe os… Og tak for dine altid super gode ideerJ

Hilsen
Lotte Furbo


Flere rum med forskellig funktion udnytter pladsen bedre

Kære Lotte.
Jeres terrasse er den tredje denne sommer, hvor udfordringen ligger i at få gjort et stort rum mindre ved en eller anden form for funktionsopdeling eller en fysisk ditto.
I har jo masser af plads på terrassen og hele herligheden ligger og svitses af stik syd-vest, så jeg tænker at vi kan slå to fluer med et smæk ved at skabe nogle skyggemuligheder også.
Den stramt symmetriske form lægger lidt op til at midter-delen med den buede udvidelse understreges med et rundt bord og en ordentlig stor (rund) parasol.
I har jo et bord med hul til parasollen allerede men kunne overveje et nyt lavere bord i lounge / sofabordshøjde.
Vælg nogle magelige stole til denne opholdsafdeling, så man får lyst til at sætte sig og slappe af eller arbejde lidt ved den bærbare med en god kop kaffe.
Det store spisebord med plads til mange kan I så sammen med grillen placere under en ny overdækning i den mest solrige del af terrassen (til højre set fra plænen), hvor en fast overdækning med fire træsøjler og et lægtetag vil udvide de lune aftener langt over det punkt, hvor duggen falder.
I må selv pusle på plads hvad I har mest brug for: En overdækning med fast tag i form af gennemsigtige tagplader med afløb og det hele, eller om I vil nøjes med et sejl syet på mål, som I kan tage op og ned efter behov.
Under alle omstændigheder foreslår jeg at I planter nogle klatrende roser opad de to søjler nærmest græsplænen, så overdækningen og terrassen bliver meget mere grøn; Som den står nu er den meget stram og mangler noget tilplantning, der går i højden.
Den samme rose kan tilsvarende plantes på buens venstre side hvor den vil brede sig og gøre muren grøn. New Dawn har været stor-populær nogle år og er stadig et godt bud på en fantastisk rose med rosa, velduftende blomster hele sommeren.
I den sidste afdeling mod vest står der i dag hvad der ligner en kuglerobinie, som på grund af placeringen primært kaster skygge på selve huset. Hvis I nu planter en til, vil den give en rar skygge på terrassen i de sene eftermiddagstimer, mens I det meste af dagen vil kunne ligge her og slikke sol i et par rare liggestole og de små kan have en sandkasse i halvskygge.


Det helt lette solsejl giver en fin skygge uden at virke for tungt, - til gengæld skal det op og ned


To næsten ens løsninger med permanent tag med og uden halvmuren, som Lotte har


Her er start- billedet i fuld størrelse, hvor man kan se tagets buede form med de lette plader, der slipper masser af lys igennem men forhindrer solen i at blænde

Boligbloggen

På denne blog besvarer jeg læserspørgsmål og giver gode råd og tips om indretning, viser spændende nyheder indenfor boligen, gør opmærksom på nye butikker og på andre, spændende blogs, websites og bøger om indretning samt skriver om de tanker en indretningsarkitekt gør om sit arbejde. I må meget gerne stille spørgsmål herinde om bolig og indretning, kommentere på mine skriverier og selv komme med jeres bedste indretningstips. Har du billeder af dine tips og indretningsspørgsmål kan disse fremsendes til: [email protected] 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter