Dæk terrassen og plant nedefra

© bobedre.dk

 Familien Blonds terrasse er for åben og vindomsust, så de bruger den næsten ikke.

Dejlig stor terrasse der råber på at blive brugt!

 

Hejsa..

Vi har brug for dine altid goderåd..

Vi har en hævet træ terrasse (venligst se bort fra muren der er sprængt i vinters ) som jeg mangler hjælp til at gøre grønt/blomstret, hyggeligt og evt. lidt mere afskærmet for vinden, som det er nu, får vi den ikke brugt ret meget.

Der er sol på den indtil ved 18 tiden. Den er 9 meter bred og 3,7 m dyb.

På forhånd mange tak.

Med venlig hilsen Mona Blond

 

 

Kære Mona.

Jeg kan godt se at der er meget åbent ud til det omkringliggende grønne stisystem og selvom det er fredeligt og grønt, så giver det vind og selvfølgelig også mindre privatliv på terrassen, så højt som den er placeret.

Jeg ville derfor starte på hjørnet af hus og terrasse med at få plantet noget, der kan komme i vejret i en fart og det kunne være et troldpiletræ sammen med f. eks. et par høje laurbærkirsebær og dertil et espalier opad huset, hvor I planter noget klatrende.

 Afhængigt af vinden kunne det være en tobakspibeplante eller en klatrerose eller måske og meget gerne begge dele…

Rundt om terrassen vil jeg foreslå at I også får noget til at vokse opad, så I får brudt de mange meter kedelige sejldug; Imellem de bærende træpæle kan I sætte kryds af lignende brædder, så der bliver noget for planterne at klatre på; Her vil roser, klematis og et par laurbærkirsebær lukke gelænderet delvist af og give jer blomster og noget grønt at kikke på. New Dawn roser og Montana Rubens klematis vil give et væld af rosa, duftende blomster hen over sommeren. Begge planter vil gerne have fødderne dækket for solen så plant gerne en række lavendel, hasselurt, efeu eller andet, så de giver skygge til de andre..

Oppe på selve terrassen kan I med en gruppe potter lave en slags opdeling i to rum, så den store flade brydes op.

Flyt bordet hen foran murstykket der er imellem fløjdøre og vinduesparti. Så kommer I lidt i læ og afstanden til køkken og grill bliver kortere.

Krukke- opdeleren ved hjørnet af vinduet giver jer nu en helt ny plads til at have en bænk, et par lave stole og småborde stående, så der er en hyggeafdeling mere.

( Det kan selvfølgelig også være plads til et par liggestole…)

Det tager selvfølgelig et par sæsoner for planterne at komme godt i vejret men det er alle arter der gror fint, så det skal nok blive godt.

I kan så overveje at dele sejlet op i mindre stykker, så det skærmer nogle af gelændersektionerne mens der får lov at være åbent til planterne andre steder, - variation vil være superfint når terrassen er så stor i udstrækning.

 

Mange hilsener Lone

 

 

 

 

Boligbloggen

På denne blog besvarer jeg læserspørgsmål og giver gode råd og tips om indretning, viser spændende nyheder indenfor boligen, gør opmærksom på nye butikker og på andre, spændende blogs, websites og bøger om indretning samt skriver om de tanker en indretningsarkitekt gør om sit arbejde. I må meget gerne stille spørgsmål herinde om bolig og indretning, kommentere på mine skriverier og selv komme med jeres bedste indretningstips. Har du billeder af dine tips og indretningsspørgsmål kan disse fremsendes til: [email protected] 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter