80 kvadratmeter terrasse indrettes

80 kvadratmeter terrasse indrettes
80 kvadratmeter terrasse indrettes

80 kvadratmeter terrasse indrettes

© bobedre.dk

Hej Bo Bedre
Vi har nok et luksusproblem, men jeg ønsker mig dog gode råd til
indretning af terrassen. Som ny lejligheds-ejer er jeg selvfølgelig blevet abonnent på
Bo Bedre. I de sidste blade har der været nogle gode fif til indretning ude, så nu har
jeg besluttet at høre om I kan give mig konkret hjælp?
Hvordan kan vi indrette terrassen således at der bliver plads til
grillning + spisning + hygge evt. leg/hængekøje + planter/potter der?

Jeg har vedhæftet billeder fra salgsopstillingen fra mægleren + tegning
og ser frem til at høre fra jer.
Mvh
Elin

Kære Elin.
Uden det overdækkede areal er terrassen 72 m2 og med det lille stykke på 9 har I samlet et 81 m2 kæmpe uderum, lige til at udvide boligen med en stor del af året, - tillykke med det!
Hvis man skal tale om ulempen med så stort et uderum så er det selvfølgelig at der skal noget til for at gøre det privat, hyggeligt og mindre overbegloet og det er jo så opgaven her.

Jeg vil umiddelbart opdele terrassen i tre rum: En spiseafdeling, et hygge-opholdsrum og en afslapningsdel med hængekøje, liggestole, evt. sandkasse og andre legeredskaber.
De enkelte rum markeres med rumdelere i form af store potter med små træer, så der kommer højde på det grønne, samt flere mellemstore potter med buske, roser, Rhododendron, Hortensia, Laurbærkirsebær, osv. Brug også gode stauder som lavendel, storkenæb, Hosta…
Potterne grupperes og placeres som vist, så de danner ”bede” og bryder den store fliseflade.
Dels får I selv en oplevelse af at kunne bevæge jer fra rum til rum, det udnytter de mange m2 bedre og dels hindrer de større træer indblik udefra, - ikke fuldstændigt, det kan I selvfølgelig ikke, men I får brudt sigtelinjerne forskellige steder fra og det giver mere privatliv for jer.

Spiseafdelingen indrettes i umiddelbar nærhed af døren ( med direkte ganglinje til køkkenet) med spisebord, et frasætningsbord ved siden af grillen, - bordet står i tørvejr under overdækningen og grillen udenfor, samt en urtebænk med potter til alle krydderurterne, der skal bruges i maden. Bordet rykkes frem og tilbage i forhold til overdækningen afhængigt af vejret, - det kan være en glimrende idé at montere hjul på benene.
I kan placere et par store kasser under frasætningsbordet til hynder og lignende, - de skal jo også helst være i tørvejr.

Opholdsrummet i midten skal være tjekket og stiligt at se ud på inde fra stuen, - her forestiller jeg mig en udendørs siddegruppe med sofaer eller stole omkring et eller flere borde og det hele samles på et udendørs gulvtæppe.

Den tredje afdeling indretter I hyggeligt med hængekøje, liggestole, legeredskaber osv.
Her er yderst et vægstykke hvor I kan lade en klatrerose komme op, - den kan godt klare sig i en ordentlig stor potte og et par wirer spændt lodret op ad muren.
I det yderste hjørne placerer I igen en gruppe grønne planter omkring en stor potte med et træ, så I får lukket lidt af.
Hold møblerne i nogenlunde samme materialer og farver, så totalindtrykket bliver samlet og roligt.
Her bliver stadigvæk rig mulighed for at slå ud med armene i forhold til hynder, blomstrende planter osv., så jeres terrasse bliver frodig og indbydende.
For et par uger siden havde jeg et indlæg på bloggen omkring små træer til små haver, - der kan du hente lidt ideer til dine store potter.

Udendørs gulvtæpper, en rustik træbænk til krydderurterne samt evt. matchende spisebord og sofabord kan du se hos www.Housedoctor.dk
De fine spisebordsstole Enholmen og loungesofaen af samme navn er fra Ikea.


spisebord og -stole

Loungesofaen sættes sammen af flere lænestole

Loungesofa med mørke hynder

Boligbloggen

På denne blog besvarer jeg læserspørgsmål og giver gode råd og tips om indretning, viser spændende nyheder indenfor boligen, gør opmærksom på nye butikker og på andre, spændende blogs, websites og bøger om indretning samt skriver om de tanker en indretningsarkitekt gør om sit arbejde. I må meget gerne stille spørgsmål herinde om bolig og indretning, kommentere på mine skriverier og selv komme med jeres bedste indretningstips. Har du billeder af dine tips og indretningsspørgsmål kan disse fremsendes til: [email protected] 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter