Hvidt i hvidt

Tid til armchair gardening!

Findes der noget skønnere end at sidde inde med en god havebog og planlægge næste års sæson? F.eks. hvad indretning angår.

Jeg udgiver snart en ny bog - Den hvide have, og her er en lille smagsprøve:

 

"Om man ligefrem kan tale om mode i haven er svært at svare på. Men det er en kendt sag, at nogle farver til tider er mere moderne end andre. Jeg har dog aldrig hørt om folk, der graver staudebede op, fordi moden dikterede en særlig farve. Lidt anderledes er det nok med havens krukkevækster. Her er det nemmere at skifte farveholdning år for år.

Men havemøbler er jo et kapitel for sig. Nogle kan lide én type, andre en helt anden slags. Besøget i denne have viste dog, at selv jeg godt kan rokkes - lidt!

 

Når det gælder havemøbler, kan man godt se nogle tendenser. For år tilbage blev det dikteret, at nu skulle ’inde være ude’, og man kunne købe omfangsrige havemøbler i loungestil med meget voluminøse hynder og puder. Disse møblementer blev vist i blade og magasiner, men jeg tror aldrig, at stilen helt slog an herhjemme.

 

I Titti Perssons have i Trelleborg, er der mange havemøbler - rigtig mange! De fleste er af træ eller metal, men der er også møbler af plastic. Gennem mange år har jeg ment, at plastichavemøbler var noget af de værste. Og det er det stadig, hvis vi taler om de hvide støbte, som har været brugt i rigtig mange år. Det er simpelthen uskønne og kommer aldrig ind i min have.

 

Når jeg har så meget mod disse havemøbler, skyldes det først og fremmest det triste design. Men de senere år er producenterne begyndt at gøre brug af gode designere, og så bliver det en helt anden sag. Her overgiver jeg mig gerne.

Titti har da også plasticmøbler. Disse møbler har hun købt til en meget rimelige i pris i Ikea. Et sjovt design, der passer perfekt hos Titti.

 

En del af de øvrige havemøbler har hun fundet på loppis, som man siger i Sverige. Flere har hun købt meget billigt, og efter en gang frisk maling og måske nye sæder eller ryg, har de helt skiftet karakter.

Tittis mange påfund vil sikkert kunne inspirere andre til at gå på jagt efter anderledes havemøbler. De kan i hvert fald gøre meget til at opnå en personlig havestil."

Læs mere om min nye bog på www.klematis.dk

 

Claus Dalby

Claus Dalby har på tv og i flere bøger fortalt om mange af havelivets facetter og han har om nogen den grønne finger på pulsen, når det gælder inden- og udenlandske tendenser i haven. Til dagligt skriver han på www.clausdalby.dk - men nu blogger han også for bobedre.dk

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter