Danmarks første havefestival er åben for besøgende

Otte showhaver, masser af events og foredrag samt hjemmedyrket mad og drikke. Det er blot nogle af de ting, man kan opleve når Haveselskabet arrangerer Cph Garden – Danmarks første havefestival.

22. juni 2017 af Jakob L. Falhof

De fleste haveinteresserede har hørt om, og sikkert længtes efter, store internationale havefestivaller som fx Chelsea Flower Show. Men indtil nu, har det ikke været muligt at besøge lignende festivaller herhjemme.

Indtil nu, hvor Haveselskabet står bag Danmarks første, og dermed også største, havefestivel – Cph Garden. Det foregår i Valby Parken ved København, hvor en række af landets bedste havedesignere viser deres viden og kunne frem. Du kanlæse mere om, hvordan du finder og køber billetter Cph Garden, der løber frem til søndag 25. juni, på Haveselskabets hjemmeside

Tre vinderhaver

Publikum kan opleve i alt otte showhaver, hvor fantasien har fået lov at blomstre frit. Haverne er komplette med små huse, bænke og bassiner, og ideerne er lige til at tage med hjem. På Cph Garden finder man også Scenen, Taleteltet og syv forskellige Værksteder med titlerne: "Spis og drik haven", "Dyrk haven", "Nørdehjørnet", "Prydhaven", "Kreahaven", "Jord i haven" og "Minihaven". 

For at det hele ikke skal være sjov og ballade, bliver haverne vurderet i forskellige kategorier, og i alt tre haver har vundet priser for deres innovative tilgang til havedesign:

Bronze: Den blomstrende have
Bronze: Den blomstrende have

Bronzemedaljen gik til ‘Den blomstrende have’, som Lise Bollhorn og Erik Dal står bag. Haven er anlagt med Universe Science Park som partner. I sin vurdering lagde juryen bl.a. vægt på, at ‘Den blomstrende have’ er et spændende bud på en have uden græsplæne og med insektvenlige planter samt et insekthotel. En klar idé, som er nem at udføre og med en flot sammensætning af blomster.

© Haveselskabet
Sølv: Den spiselige have
Sølv: Den spiselige have

Sølvet gik til ‘Den spiselige have’, designet af Mette Rønne, Karen Dahl, Liselotte Juul Jensen, Frank Kirkegaard og Henriette Lyngsted. Haven er anlagt med Nemaslug som partner. I sin vurdering af ‘Den spiselige have’ fremhævede juryen bl.a. haven som en flot løsning fuld af ideer til den spiselige have. Der var en fin afstemning mellem plantevalg og materialer, og haven viser ifølge juryen et godt bud på en moderne have, som har fokus på en af tidens helt store tendenser.

© Haveselskabet
Guld: Dream a little dream
Guld: Dream a little dream

Guldet gik til den dansk-engelske havedesigner Nete Højlund, som står bag ‘Dream a Little Dream’. Haven er anlagt med Juliana Drivhuse som partner. En enstemmig jury fremhævede ‘Dream a Little Dream’-showhaven som en stilsikker have, som er smuk året rundt. I vurderingen havde juryen også lagt vægt på den forsænkede siddeplads, som giver ro og giver lyst til at blive hængende i haven hele dagen.

© Haveselskabet

Måske er du interesseret i...

Andre læser