Blomster hele sommeren

Husk sensommeren

Når man som ny haveejer tager på planteskolen eller i havecentret, er det ofte de planter, der blomstrer, man falder for og køber. Sådan var det i hvert fald for mig, inden jeg for alvor blev tændt af den hellige ild.

At man i mange haver ikke har særlig mange blomstrende stauder efter 1. juli, skyldes det faktum, at de fleste tager af sted for at købe planter fra foråret og frem til ferien. Derefter er der andre ting at tænke på.

Sommerferien står for døren, man rejser eventuelt væk, og når man kommer hjem igen, ser haven måske lidt trist ud. Så er det, at mange mister lysten til at tage på planteindkøb. Måske bliver krukkerne frisket op, men så er det også det.

Det er altså rigtig synd, for på den måde snyder man sig selv for nogle af de mange sentblomstrende vækster, der gør august og september så attraktiv. 

Derfor er min opfordring til alle: Kør på planteskolen eller i havecentret et par gange om måneden helt frem til oktober og køb nogle af de planter, der blomstrer dér. På den måde får man et kontinuerligt flot fra tidligt forår til hen på efteråret.

Den herlige purpursolhat, Echinacea ’Magnus’, som I ser på billederne her, blomstrer i august, og den er helt uundværlig.

Find en solrig og gerne tør plads til den og sørg for, at omkringstående vækster ikke vokser ind over planten i det tidligere forår. Det varer nemlig lidt, før purpursolhattens løv titter frem, og hvis pladsen inden da bliver optaget, risikerer man, at den ikke kan nå op i solen med det resultat, at den dør.

Giver man den de rette forhold, er det en både nem og frodig plante, der tilmed tiltrækker mange sommerfugle.

Claus Dalby

Claus Dalby har på tv og i flere bøger fortalt om mange af havelivets facetter og han har om nogen den grønne finger på pulsen, når det gælder inden- og udenlandske tendenser i haven. Til dagligt skriver han på www.clausdalby.dk - men nu blogger han også for bobedre.dk

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter