Altanen bestemmer - på den gode måde

 

 

En skøn altan gøres til midtpunkt i lejligheden, så den kan nydes fra både alrum og stue

Kære Lone,

Jeg skriver til dig da min kæreste og jeg har købt en skøn lejlighed i København.
Vi har med vilje købt en lejlighed hvor vi kunne renovere og sætte vores eget præg.
Vi har selv nogle gode ideer til hvordan den kan gøres bedre, men vi vil gerne høre din mening :)
Vi skal bo os to og vi har 92kvm. Vi vil gerne vælte vægge for at gøre bad og køkken bedre.
Lad os høre hvad du synes :)

Plantegning er vedhæftet.

Nanna

 

 

 

Kære Nanna.

Tillykke med jeres nye bolig, - det skal nok blive rigtig godt!
Den vejledende tegning fra mægleren skal som altid tages med lidt forbehold for mål og placering af sanitet, men jeg kaster mig ud i det og så må I justere hen ad vejen.
Der er for eksempel ikke angivet nogen skorsten(e) og det ville jeg forvente i en gammel ejendom…
Af samme årsag har jeg bevaret hjørnet imellem gang og altanværelse, da det er sandsynligt at der er ”noget” der..
Af de to midter-skillerum omkring gangen er det stort set altid den bærende mur, der er på ”stue-siden” og mod køkken en let væg, der nemmere kan fjernes.
Husk nu endelig at I skal ansøge kommune og evt. have en til at se på statikken ( hvad der bærer og stabiliserer og hvad der ikke gør,- kort sagt) inden I gør noget.

Det vigtigste i jeres lejlighed synes jeg, må være at få gjort adgang til og lyset fra altanen til centrum og det gør I ved at åbne fra eksisterende køkken og hele vejen igennem på gårdsiden.
Når køkken-alrummet bliver så stort kan det nemlig også lade sig gøre at tage plads fra til et større badeværelse og endda stjæle noget af arealet til altid tiltrængt opbevaring / garderobe i entreen ved hoveddøren.

Køkkenet er nu indrettet med en langside med vask og kogetop samt en højsskabssektion med køl-frys, ovn, kolonial og opbevaring med ryg opad det nye, udvidede badeværelse.
I entreen er der blevet plads både til et lukket højskab og et åbent garderobeskab med bøjlestang og hylder.
I den nye væg ved badets bruseniche kan I evt. isætte et smalt, gammelt vindue under loftet, så I som supplement til badets lille vindue, får indirekte dagslys via køkkenvinduet. 
Her er også blevet plads til vaskemaskine og evt. tumbler.

På gadesiden har I to stuer med fløjdøre imellem. Da det er oplagt at indrette soveværelse nærmest badet, ville jeg blænde fløjdørene og i stedet for lave et større hul imellem alrum og stue og isætte fløjdørene her.
Det er altså i den bærende mur, så her skal der en beregning til og et bærende jernprofil lægges op over åbningen.
Den nuværende dør fra gang til stue skal så også blændes da den er helt unødvendig.

Det smukke er nu at I også fra opholdsstuen får glæde af lyset fra altandørene og  kikket til alt det grønne, som I kommer til at fylde den med.
Soveværelset er af fin størrelse og kan indrettes med en garderobeskabsvæg, stort spejl og kommode med masser af albuerum indenfor døren.
Opholdsstuen er møbleret med stor sofa, to lænestole, en høj reol samt lave reoler ved fladskærmen og flere småborde.
Alrummet har ud over et stort spisebord en lav reol på endevæggen samt et hyggeligt læsehjørne med en stor lænestol og lille bord.
Har I mere brug for en arbejdsstation kan den placeres her i stedet for nogle af reolerne eller lænestolen.

Rigtig god ombygning!

 

 

 

 

 

Boligbloggen

På denne blog besvarer jeg læserspørgsmål og giver gode råd og tips om indretning, viser spændende nyheder indenfor boligen, gør opmærksom på nye butikker og på andre, spændende blogs, websites og bøger om indretning samt skriver om de tanker en indretningsarkitekt gør om sit arbejde. I må meget gerne stille spørgsmål herinde om bolig og indretning, kommentere på mine skriverier og selv komme med jeres bedste indretningstips. Har du billeder af dine tips og indretningsspørgsmål kan disse fremsendes til: [email protected] 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter