Opskrifter - grill - ananas

Grillet med hjemmelavet toffee-sauce og grønt myntesukker

8. juni 2011 af Morten Heiberg

Opskrift til 4 personer

ananas 1 stk., moden
sukker 2 dl
smør 25 g
piskefløde 4 dl
krusemynte 4 kviste
sukker 1 dl

Start med toffee-saucen. Varm de to dl sukker op i en gryde eller på en pande, til det er mørkt gyldent – men ikke brændt. Tilsæt smørret, rør det ud, og kog gryden/panden af med piskefløden.

Bliv ikke bange, når sukkeret klumper sammen, når det møder den kolde fløde – det smelter ud igen, når fløden koger. Lad toffee-saucen koge ind til en tæt og cremet konsistens.

Skær bunden af ananassen, stil den på højkant, og trim den med en skarp kniv for den tykke skræl og de små “øjne” uden at skære ind i ananassens top.

Læg den trimmede ananas på siden, del først i en halv, så i kvarte, fjern den træede stok, og del til sidst i ottendedele.

Ved servering:
Grill ananasstykkerne ved medium varme 3-4 minutter på den ene side og 1-2 minutter på den anden, d.v.s. vend dem kun én gang. Tag ananassen af varmen, og lad det køle let.

Pluk imens bladene af mynten, og blend eller stød dem i en morter med 1 dl sukker.

Servér de lune ananas med toffee-saucen og et drys grønt myntesukker.

Måske er du interesseret i...

Andre læser