Grillede scampirejer

© Lars Ranek

Grillede scampirejer med mynte-persille-pesto

Grillede scampirejer på spyd varsler om et grillmåltid ud over det sædvanlige...

Opskrift til 4 personer

Rejespyd:
træspyd 4 stk., husk at lægge dem i koldt vandt i to timer inden brug.
store scampirejer 12 stk. med skal
salt og peber
bredbladet persille til pynt

Mynte-persille-pesto:
frisk mynte 1 håndfuld blade
bredbladet persille 1 håndfuld blade
citron ½ stk., saften herfra
pinjekerner 1 spsk.
parmesan 1 spsk., revet
olivenolie 1 dl
salt 1 tsk.
friskkværnet peber

Mynte-persille-pesto:
Blend alle ingredienserne, og smag evt. til med lidt mere salt.

Rejespyd:
Pil scampirejerne, men bevar halen. Fjern tarmen ved at skære et lille snit fra halen og op langs ryggen.

Sæt rejerne tæt sammen midt på de gennemvædede træspyd, og krydr med salt og peber på begge sider.

Læg en stribe af dobbelt staniol under den blottede del af pindene for at undgå, at de brænder på grillen. Grill rejerne kort – men så længe, at kødet bliver rødt og hvidt.

Fyld fire små skåle med pesto, læg rejespydene over og en kvist bredbladet persille ved som pynt. Servér med godt brød til.

Måske er du interesseret i...

Andre læser