© Anders Schønnemann

Tatar af vildt med svampe og kirsebærglace

Klassisk og så alligevel ikke. Vi serverer tatar af dyrevildt i fint selskab med en estragonmayonnaise, stegte svampe og en sød glace af kirsebærvin.

19. november 2015 af Lone Kjær

Opskrift på tatar af vildt med svampe og kirsebærglace

BO BEDREs madskibent Lone Kjær er gået i køkkenet – og hvilket et. I Boforms nye showroom og butik i Hellerup kan man opleve denne herlighed i sort marmor. Perfekt som omgivelse for en dejlig oktoberspise: Tartar af dyrevildt med svampe, kirsebærglace og estragonmayonnaise. Tallerkener og skåle er af keramiker Aage Wurtz og bestik i børstet stål fra Artilleriet.se.

4 personer

Estragonmayonnaise:
æggeblommer pasteuriserede 2 stk.
flagesalt 1 tsk.
grovkornet sennep 1 tsk.
oliven- eller rapsolie 11⁄2 dl
frisk estragon 1 lille håndfuld
citron 1⁄2
peber

Tatar:
hakket vildtkød fx inderlår af kronhjort ca. 400 g
flagesalt 1 tsk.
grovkornet sennep 2 tsk.
kapers 1 spsk.
cornichoner 1 spsk.
frisk estragon 4 kviste

Kirsebærglace:
kirsebærvin 1 dl
honning 1 spsk.
rugbrødschips

blandede svampe ca. 300 g
smør 20 g
peber

• Kom salt og sennep i en skål, og rør det sammen. Tilsæt æggeblommer, og pisk det sammen. Tilsæt hakket estragon. Tilsæt olien dråbevis, mens mayonnaisen piskes enten i en blender eller med en elpisker. Mayonnaisen vil langsomt tykne, mens der piskes. Pisk, indtil der ikke er mere olie. smag mayonnaisen til med citronsaft og peber.
• Ælt kød med salt, sennep, kapers, hakkede cornichoner og hakket estragon.
• Del kødet i 4 lige store dele, og form til bøffer.
• Rens svampene, og steg dem ved god varme i smør. Krydr med peber.
• Kom kirsebærvin i en gryde med honning, og kog ind til en glace.
• Anret tatar med svampe, mayonnaise, rugbrødschips og glace.

Måske er du interesseret i...

Andre læser