© Anders Schønnemann

Fatayer med spinat

De små fillodejspakker gemmer på et lækkert spinatfyld. Fyldet kan varieres i det uendelige, og det samme kan dejen. Vi bruger fillodej, som gør pakkerne lækre sprøde.

23. april 2015 af Lone Kjær

12 stk.

spinat ca. 450 g
frossen helbladet løg 1 stk., lille
hvidløg 1 fed
fårefeta i tern 100 g
pinjekerner 50 g
salt og peber
fillodej 4 plader
olivenolie til pensling

• Kom spinaten i en gryde med låg, og tø op ved svag varme. Tag gryden af varmen, og pres spinaten fri for eventuelt vand.
• Hak løget fint, og pres hvidløget. Vend løg, hvidløg, feta og pinjekerner med spinat. Smag til med salt og peber.
• Klip fillodejspladerne ud i hver 3 stykker, så du har 12 aflange stykker i alt. Gem dejen i et fugtigt viskestykke.
• Pensl fillodejen med olivenolie. Kom ca. 2 spsk. fyld i nederste højre hjørne.
• Pensl med olie. Fold venstre nederste hjørne hen, til du rammer højre side af dejen. Fold nu højre hjørne opad, så der dannes en trekant. Fortsæt opad, så alle sider er lukkede. Gentag med resten af dejen. Pensl med olie undervejs.
• Læg pakkerne på en bageplade med bagepapir, og pensl med olivenolie.
• Bag fillodejspakkerne ved 180° varmluft, indtil de er sprøde – ca. 15- 20 min.

Måske er du interesseret i...

Andre læser