Opskrift på cheesecake med jordbær
© Ulf Svane

Uimodståelig cheesecake med jordbær

Forkæl dine venner og familie med denne uimodståelig cheesecake med sød jordbærsyltetøj og knasende crumble på toppen.

11. august 2016 af Morten Heiberg

Opskrift på cheesecake med jordbær

På redaktionen er vi vilde med cheesecakes og vi er sikre på, vi ikke er de eneste! De er lækre, bløde og smagen er uimodståelig. Ostekagen fås i et væld af varianter, fx cheesecake med hyldeblomst og rabarber, cheesecake med karamel og nødder eller cheesecake med oreos - kun fantasien sætter grænser. 

Her får du opskriften på en lækker variant med jordbær og crumble på toppen:

BUND

mandelmel 160 g
flormelis 120 g
hvedemel 25 g
æggehvider 3 store
brun farin 60 g

• Forvarm ovnen til 175°C.
• Gør en bagering på 23 cm i diameter klar på en bageplade beklædt med bagepapir. Bland mandelmel, flormelis og hvedemel sammen i en skål. Brug et piskeris.
• Pisk æggehviderne skummende, tilsæt den brune farin undervejs, og pisk æggehviderne stive og skinnende.
• Vend de tørre ingredienser over de piskede æggehvider, og vend det hele sammen i hurtige, men forsigtige tag.
• Hæld den ensartede blanding over i kageringen, glat ud, og bag kagen midt i ovnen i 24-26 minutter.
• Let et par gange på ovnlågen undervejs i bagningen for at lukke fugtighed ud.
• Afkøl kagen på en bagerist. Bunden kan opbevares på frost. 

JORDBÆRSYLTETØJ

jordbær 500 g friske
sukker 200 g
hyldeblomstdrik 1 dl
vanilje, 1⁄2 stang flækket og kornene skrabet ud
citron, 1⁄2 stk., saft og usprøjtet reven skal af
sukker 50 g blandet med 15 g pektin

• Beklæd en plade med et stykke bagepapir. Beklæd en kagering på 22 cm i diameter med plastickantbånd.
• Kom de istandgjorte jordbær i en tykbundet gryde sammen med 200 g sukker, hyldeblomstdrik, vaniljekorn og –stang og citronskal og –saft.
• Bring det forsigtigt i kog og tilsæt pektin/ sukkerblandingen under piskning.
• Lad det hele koge ved middelvarme i 10-15 minutter.
• Rør rundt en gang imellem.
• Lad marmeladen afkøle.
• Hæld marmeladen i den forede kagering, og sæt den fryseren.

CRUMBLE

smør 50 g
sukker 31⁄2 spsk.
mandelmel 6 spsk.
hvedemel 6 spsk.
salt en smule

• Bland alle ingredienser sammen i en skål, og saml det hele til en ensartet dej. Kom dejen i en frysepose, og lad den hvile i minimum 1 time.
• Forvarm ovnen til 165°C.
• Gør en bageplade klar beklædt med bagepapir. Brug fingerspidserne til at ’nulre’ små stykker af dej ned på bagepapiret. Det gør ikke noget, at stykkerne er forskellige i størrelse.
• Bag dejen midt i ovnen i ca. 14 minutter, eller indtil de små stykker er bagte og gyldne i farve. Hvis du synes, at stykkerne bager for meget sammen, så kan du undervejs i bagningen tage bagepladen ud og hakke forsigtigt med en bredbladet kniv.
• Afkøl på en rist og opbevar crumblen i en tætsluttende beholder.

MOUSSE

husblas 2 blade
flødeost 250 g
flormelis 2 spsk.
sukker 6 spsk.
vand 3,5 spsk.
æggeblommer 4 store
piskefløde 31⁄2 dl

• Opblød husblas i en stor skål med rigelig koldt vand. Stil til side.
• Gør et varmt vandbad klar. Kom flødeost i en skål, og stil skålen i vandbad, så osten blødgøres. Tilsæt flormelis, pisk den glat med et piskeris. Flyt skålen fra vandbadet, og stil skålen til side.
• Bring sukker og vand i kog i en lille kasserolle. Lad det koge et minut. Kom æggeblommer i en skål, og hæld den varme sukkerlage over i en tynd stråle under piskning.
• Sæt skålen over vandbadet, tilsæt den opblødte, knugede husblas og pisk æggeblommerne til de er skummende.
• Tag skålen væk fra vandbadet, og pisk til æggeblommerne er afkølede. Vend dem sammen med flødeosten.
• Pisk fløden til blødt skum. Tilsæt flødeskummen i flødeostemassen og vend den sammen, til den er ensartet. Hæld den straks i formen – se herunder.

SAMLING AF KAGEN

• Fór en kagering på 23 cm i diameter med plastikkantbånd. Læg den bagte kagebund i.
• Tag det frosne lag jordbærmarmelade ud af fryseren, fjern ring og plastikkantbånd.
• Læg marmeladelaget oven på kagebunden. Hvis kageringen ikke er høj nok, så kan du hæve plastikkantbåndet, så den samlede højde bliver større.
• Hæld cremen over. Glat evt. ud med en paletkniv. Sæt kagen i fryseren natten over, indtil cremen har sat sig.
• Tag kagen ud af fryseren, fjern ringen og plastikkantbåndet. Placér kagen på
et fad. Pynt med crumble på overfladen. Det bliver flottest, hvis crumblen lægges præcist på overfladen.
• Lav evt. to baner sigtet flormelis, og slut af med et jordbær.
• Lad kagen tø op i køleskabet. Du kan også samle kagen i en springform, hvor du tilpasser kagen til formens diameter. 


Måske er du interesseret i...

Andre læser