Tærte med saltkaramel og chokolade ganache

Lækker tærte med blød og cremet saltkaramel og chokolade ganache – lavet på kun 6 ingredienser.

12. november 2017 af Christina Lorentzen

Denne skønne tærte er lavet på kun 6 ingredienser og er perfekt som en nem og lækker dessert. Samspillet mellem det salte og det søde giver en rigtig god balance og er meget delikat. Den lækre chokolade ganache er en creme, der kan bruges både som fyld i en kage, som flydende ganache der kan hældes ud over en kage og her som en luftig creme som lag i en kage.

Tærte med saltkaramel og chokolade ganache

Tid: 40 minutter

Tærte:

  • 225 g kiks (fx Digestive kiks)
  • 150 g usaltet smør

Karamel:

  • 100 g usaltet smør
  • 200 g brunt sukker
  • 2 dåser sød kondenseret mælk (395 g)
  • 1 3/4 tsk salt

Chokolade ganache:

  • 70 g fløde
  • 150 g mørk smeltet chokolade
  • Havsalt flager, til topping

Tærte:

  • Forvarm ovnen til 160 grader. Smør en springform på 23 cm.
  • Knus kiksene, eksempelvis i en foodprocessor, til de er knust helt fint.
  • Put kiksene ned i en skål med smeltet smør, og bland til massen er ensartet. Pres massen ned i bunden af springformen og op af siderne.
  • Sæt den i ovnen og bag den i 10 minutter.
  • Afkøl herefter i køleskabet i 5 minutter.

Karamel:

  • Smelt smør i en stor gryde i medium varme.
  • Tilsæt sukker og pisk for at blande det.
  • Når det begynder at boble og sukkeret er helt smeltet, hæld da det konsenderet mælk i mens du rør.
  • Pisk konstant indtil du ser damp komme ud af karamellen (ca. 4 minutter), og fjern den derefter fra varmen.
  • Tilsæt salt og hæld derefter karamellen over tærtebunden.
  • Bages i 15 minutter eller indtil karamellens overflade er gylden.
  • Køl af mens du laver chokoladen.

Chokolade ganache:

  • Put fløde og chokolade i en skål der tåler microovn.
  • Varm i 2 x 30 sekunder, med omrøring herimellem, indtil massen er blød og ensartet.
  • Sæt til side i 10 minutter for at tykne lidt, og hæld derefter over bunden.
  • Pynt med havsalt flager
  • Lad tærten hvile 1 1/2 time før servering.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter