Opskrift på rabarbersmør
© Anders Schønnemann

Prøv sommerens lækreste smør

Er du vild med rabarber, så kan vi anbefale et glas rabarbersmør som et fint alternativ til en klassisk rabarbermarmelade. Det smager skønt på ristet brød, til scones eller som fyld i en lagkage.

4. juni 2017 af Lone Kjær

1 glas

INGREDIENSER

400 g rensede rabarber
2 spsk. friskrevet ingefær
1 dl vand
1 vaniljestang
200 g lyst rørsukker
1 tsk. melatin
2 pasteuriserede æggeblommer 50 g smør

SÅDAN GØR DU

• Skyl rabarberne, og skær dem i små stykker. Kom rabarber og ingefær i en gryde med vand. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn i gryden til rabarberne, og kog dem ved svag varme til en mos. 

• Blend rabarbermosen fint. Tilsæt 175 g sukker, og kog op. Rør melatin med resten af sukkeret og drys i rabarberne under omrøring. Kog rabarberne i yderligere 2 minutter. Tilsæt æggeblommer og varm op. Tag gryden af varmen og rør smørret i, til det smelter.

• Tag gryden af varmen, og hæld rabarbersmørret på et skoldet glas. Dæk med låg, og opbevar på køl. 

Måske er du interesseret i...

Andre læser