Hindbærmousse med crumble - to portionsanretninger
© cakeliving.com

Nem hindbærmousse med crumble og chokoladebær

Leg dig til en luftig hindbærmousse fra den talentfulde danske madblogger Cake Living.

11. november 2016 af Mikkel Hede

Hindbærmousse fra Cake Living

En lille let mousse som afslutning på en god middag er der altid plads til. Chokolademousse er det klassiske valg, men hindbærmousse er de senere år ved at komme op på højde i dessert-popularitet med moussen med chokolade. 

Vi har i det danske madblog-landskab fundet en superlækker og nem hindbærmousse, som er den perfekte pastelagtige udtoning på et gæstebud. Opskriften kommer fra den meget talentfulde blogger fra Cakeliving.com, Sena Bakiral. 

Sena Bakiral er en kageglad københavner med tyrkiske aner. Hun skriver på sin meget velfotograferede blog, at der godt kan snige sig nogle tyrkiske detaljer ind i hendes opskrifter. Et tyrkisk twist på en hindbærmousse lyder fristende. Der er dog ikke nogle østlige mysterier i Sena Bakirals hindbærmousse med crumble. Den er først og fremmest klassisk - og dansk på den gode franske måde.   

Crumble - ingredienser

4 portioner

40 gram smør
40 gram mel
40 gram brun farin
30 gram mandler (blendet)
4 tsk kakao ( ikke sødet)

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 150 grader.
  2. Blend mandlerne til mel. Derefter skal du smuldre (eller crumble) alle ingredienserne godt sammen. 
  3. Tag en bageplade. Læg bagepapir ud over den og fordel den smuldrede crumblemasse ud over den.
  4. Bag crumblen i 15 minutter.
  5. Tag bagepladen ud af ovnen og køl crumblen af.
Hindbærmousse med crumble.
© cakeliving.com

Hindbærmousse - ingredienser

200 g hindbær
1 tsk ren vanillepulver
Skallen af 1 citron
70 g flormelis
1 kvart liter piskefløde
2 blade husblas
70 gram skyr

Sådan gør du

  • Opblød husblas ca. 10 minutter i koldt vand.
  • Bland hindbær, vanilje, citronskal og flormelis sammen i en gryde. Giv det et kort opkog af cirka 5 minutters varighed.
  • Vrid de 2 blade husblas og kom den op i den varme hindbærsauce. Rør, indtil husblassen er opløst.
  • Ønsker du en hindbærmousse uden kerner, kan du køre massen igennem en si. 
  • Køl hindbærblandingen af.
  • Gå igang med piskefløden og pisk den, til den har en cremet konsistens. Derefter tilsættes skyr. Bland den ind i den let piskede flødeskum. 
  • Vend forsigtigt den afkølede hindbærblanding i flødeskummet.
  • Strø den ligeledes afkølede crumble ned i bunden af 4 velegnede glas eller skåle. Glas er at foretrække - synet af den fine lyserøde hindbærmousse er en del af attraktionen ved denne opskrift.
  • Gem lidt af crumblen til anretningen.
  • Derefter skal desserten et par timer ind i køleskabet. 
  • Når hindbærmoussen skal serveres, kan du med let hånd drysse de sidste smuler af crumblen ud over hinandebærmoussen. 
  • Resten af pynten er op til dig selv. Et fint grønt mynteblad er aldrig af vejen. Et stykke lækkert chokolade som en fin smagsaccent er også en god idé. Det har Sena Bakiral gjort i sine meget elegante version, hvor det er et påskeæg fra Summerbird, der pryder moussen. 

Andre lækre opskrifter fra Cake Living

Måske er du interesseret i...

Andre læser