© Anders Schønnemann

Lækre små mazarinkager med sherryfigner

Denne dessert er en lille fin afslutning på en lækker middag. Servér evt. kagerne med en god sherry.

5. marts 2017 af Lone Kjær

6 små kager 

INGREDIENSER: 

SHERRYFIGNER

12 tørrede figner
sherry

MAZARINKAGER

100 g marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør
 2 æg
75 g hvedemel

VANILJE FRAICHE

2 dl creme fraiche
korn af 1 stang vanilje
1-2 spsk. flormelis
skovsyre til pynt

SÅDAN GØR DU:

• Kom fignerne i en skål, og hæld sherry over, så det dækker. Lad dem stå et par timer. Er fignerne meget hårde, skal de hakkes forinden.

• Tænd ovnen på 180 °.

• Rør revet marcipan og sukker godt sammen. Tilsæt smørret, og pisk ingredienserne sammen til en dej. Tilsæt æggene et af gangen, mens der piskes. Vend melet i, og fordel dejen i 6 små smurte forme – helst med løs bund. Bag kagerne i midten af ovnen i ca. 15 min., til de er gyldne. Afkøl kagerne.

• Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør creme fraiche med vaniljekorn og flormelis efter smag. Servér kagerne med vanilje fraiche og sherryfigner og pynt med skovsyre. 

Måske er du interesseret i...

Andre læser