Mandelkage med hindbær

Mandelbunde, nougatcreme og friske hindbær. Den perfekte dessertkage!

21. august 2014 af Morten Heiberg

Til 6-8 personer

Mandelbunde
flormelis 85 g
mel40g
mandelmel 100 g
Æggehvider 170 g (ca. 5 stk)
Sukker 110 g
Citron 1 stk. usprøjtet, fintreven skal heraf

• Forvarm ovnen til 170°.
• Tegn to cirkler a 22 cm i diam. på et stykke bagepapir.
• Sigt hvedemel og flormelis sammen i en skål. Tilsæt mandelmel.
• Pisk æggehviderne, til de skummer.
• Tilsæt sukkeret lidt ad gangen for at opnå en glat og blank konsistens.
• Pisk, til der dannes bløde toppe.
• Tilsæt fintreven citronskal. Brug en gummidejskraber, og vend derefter de tørre ingredienser i.
• Kom dejen i en engangssprøjtepose med en tylle på ca. 1 cm i diam. Klip hul i posen, og sprøjt to bunde. Begynd langs den tegnede cirkel og forsæt ind mod midten, indtil det danner en bund.
• Bagbundeneica. 20min.,og afkøl på en bagerist.
• Kan evt. opbevares i fryser.

Nougatine
Sukker 100 g
Glukose 100 g
Smør 100 g
Mandler 100 g

• Forvarm ovnen til 180°.
• Bring sukker, glukose og smør i kog i en gryde, og tag den derefter af varmen.
• Tilsæt mandlerne.
• Bred massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag midt i ovnen i ca. 10 min., indtil den er gylden.
• Afkøl helt på en bagerist, og knus så nougatinen i stykker a maks. 1⁄4 cm i en foodprocessor.
• Opbevar nougatinen i tætsluttende dåse el.lign.

Nougatcreme
Smør 130 g blødt
Sødmælk 21⁄2 dl
Æggeblommer 2 stk.
Sukker 80 g
Majsstivelse 25 g
Nøddecreme 200 g (fx Nutella)
Nougatine 110 g hakket i små stykker

• Varm mælken op i en gryde til lige under kogepunktet.
• Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål, og rør så majsstivelsen i.
• Hæld 1/3 af mælken over de piskede æggeblommer. Hæld tilbage i gryden med resten af mælken, og kog 1 min. under kraftig piskning.
• Hæld cremen i en skål, og køl i 10 min. Pisk jævnligt, så den ikke klumper.
• Tilsæt halvdelen af smørret, og pisk cremen igennem. Hæld over i et fladt fad, dæk med hussholdningsfilm, og stil på køl, indtil den har stuetemperatur.
• Hæld tilbage i en skål, tilsæt resten af smørret og nougatcremen, og pisk, indtil cremen er glat og sammenhængende.
• Tilsæt de knuste nougatinestykker, og kom cremen i en engangssprøjtepose med en tylle på 1 cm i diam. Læg til side.

Hindbærgelé
Husblas 4 blade
Hindbærpuré 300 g (purerede hindbær)
Sukker 35 g
Citron 1⁄2 stk. usprøjtet, saften heraf
Hindbærbrændevin 3 spsk. (eau de vie de framboise)

• Opblød husblassen i en skål koldt vand.
• Kom hindbærpuréen i en skål med sukker og citronsaft. Kom 1⁄4 af massen i en lille gryde, og varm op til lige under kogepunktet, og tag så gryden af varmen.
• Knug væden af husblassen, og tilsæt denne. Rør rundt, indtil den er smeltet.
• Hæld den lune puré tilbage i skålen med den kolde hindbærmasse, og tilsæt hindbærbrændevin under omrøring.
• Dæk skålen til med film, og lad geléen sætte sig i køleskab i min. 1 time.
• Kom geleen i en engangssprøjtepose, og opbevar den i køleskab.

Samling af kagen
Friske hindbær 375 g til pynt
Hindbærbrændevin til at stænke med
Flormelis til pynt

• Placér en mandelbund på et fad. Stænk bunden med en smule hindbærbrændevin.
• Sprøjt en tynd spiral af nougatcreme på bunden. Sæt friske hindbær rundt i kanten af bunden, og fortsæt mod midten. Giv hindbærrene et lille tryk ned i cremen.
• Klip et hul på sprøjteposen med hindbærgelé, og sprøjt en spiral oven på hindbærrene.
• Sprøjt en smule af nougatcremen på toppen af den anden kagebund. Læg denne bund ovenpå. Pynt med hindbær og et lille drys sigtet flormelis.

Måske er du interesseret i...

Andre læser