Skøn dessert af letfrossen tiramisu med matcha-te
© Ulf Svane

Letfrossen tiramisu med matcha-te

Få opskriften på en florlet, feminin og klassisk tiramisu med et twist af matcha-te! Desserten bliver kun bedre, hvis den tilberedes dagen før.

30. juni 2016 af Lone Kjær

Opskrift på letfrossen tiramisu med matcha-te

Smagen af Japan med en letfrossen tiramisu parfumeret af den grønne matcha-te. Hånddrejet stentøjstallerken fra Gurli Elbækgaard.

Til 4 personer

pasteuriserede æggeblommer 2 stk.

sukker 40 g

vaniljestang 1⁄2 stk.

matcha-te 2 tsk.

mascarpone 250 g

piskefløde 1 dl
cognac 1 dl

ladyfingers 100 g

matcha-te til drys

Sådan gør du

• Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn hvidt og skummende. Tilsæt matcha-te, og pisk den ud i æggemassen. Tilsæt mascarpone, og rør cremen ensartet – dvs. uden klumper. Pisk fløden til tykt skum, og vend i cremen.

• Fordel lagvis i et lille fad mascarponecreme og ladyfingers dyppet i cognac. Slut med et lag creme. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det køligt. Stil fadet i fryseren et par timer før servering. Tag desserten ud ca. 15 min. før servering. Drys med sigtet matcha-te på toppen, og skær ud i passende stykker.


Servér tiramisuen med en dejlig kop, nybrygget kaffe. Lige nu kan du få den klassiske Bodum stempelkande i kobber + 5 numre af BO BEDRE for kun 248 kr. Bestil lige her.

Måske er du interesseret i...

Andre læser