Kærnemælks-panna cotta med passionsfrugt og hvid chokolade

Smadderfin og festlig dessert! I glasset gemmer sig frisk, fløjlsblød kærnemælks-panna cotta, syrlig passionsfrugtgelé, hvide chokoladespåner og spiselige blomster.

6. maj 2016 af Maja Ambeck Vase, Magasinet Lækkerier #2

Jeg er, hånden på hjertet, ikke særlig pjattet med flødetung, husblasblævrende panna cotta. Til gengæld ELSKER jeg den mere cremede og lette af slagsen. Som denne kærnemælkspanna cotta, der smelter blidt i munden. Kærnemælkspanna cottaen er i selskab med syrlig passionsfrugtgelé og søde, hvide chokoladespåner. Ret perfekt punktum på en god middag, hvis du spørger mig.  

Ingredienser:

Kærnemælkspanna cotta:

3 blade husblas
300 ml piskefløde
100 g sukker
Korn fra 1 vaniljestang
300 ml kærnemælk
Saft fra 1 citron

Passionsfrugtgelé:

150 g passionsfrugtsaft
30 g sukker
2 blade husblas

Chokoladespåner:

1 plade hvid chokolade

Pynt:

Gule skovsyreblomster

Mængde: 6 personer

Fremgangsmåde:

Kærnemælkspanna cotta:

Udblød husblas i koldt vand. Kom fløde, sukker og vaniljekorn i en gryde, og bring det til kogepunktet. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme fløde. Hæld fløden over i en skål, og rør kærnemælk i – lidt ad gangen. Smag til med citronsaft.

Placer seks glas på skrå i en æggebakke, så de hælder ca. 45 grader. Fordel panna cottaen i de skrå glas, og lad den sætte sig i køleskabet i min. 4 timer eller natten over.

Passionsfrugtgelé:

Udblød husblas i koldt vand. Kom passionsfrugtsaft og sukker i en lille gryde, og bring det i kog. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme passionsfrugtsaft.

Lad passionsfrugtsaften køle af, og fordel den i glassene (i den lave ende af panna cottaerne). Stil panna cottaerne tilbage i køleskabet i en times tid, så geléen sætter sig.

Chokoladespåner:

Rids hen over en plade hvid chokolade med en sløv kniv. Begynd i den øverste ende af chokoladepladen, og skrab ind mod dig selv, så du får aflange, fnuglette chokoladespåner.

Pynt:

Pynt panna cottaerne med chokoladespåner og skovsyreblomster umiddelbart inden servering.

Tip: Er du ikke så pjattet med passionsfrugt, kan du sagtens lave geléen af andre frugter/bær. Sørg bare for at op- eller nedjustere sukkermængden afhængig af surhed/sødme.

Tip: Sørg for, at chokoladen ikke er for kold, når du skal lave chokoladespåner. Ellers vil spånerne knække.

Du kan finde denne - og mange andre lækre opskrifter - i Magasinet Lækkerier, som kan downloades gratis i AppStore og Google Play.

Få mere inspiration hos Magasinet Lækkerier her!

Måske er du interesseret i...

Andre læser