© Anders Schønnemann

Iscreme med karamel og crunch

Både iscreme, karamel og crunch kan tilberedes i forvejen. anret desserten i glas som en trifli.

Opskrift af Lone Kjær

Middagen afsluttes med iscreme lavet på den lidt oversete delikatesse stikkelsbær kombineret med dulce de leche og en crunch af havregryn og honning. 

4 personer

STIKKELSBÆR-ISCREME
stikkelsbær 200 g
sukker 80 g
vand 1⁄2 dl
pasteuriserede æggeblommer 3 stk.
piskefløde 21⁄2 dl
kondenseret mælk 1 dåse
flagesalt

CRUNCH
havregryn 75 g
honning 75 g
skovsyre til pynt

• Skyl og nip bærrene. Kom stikkelsbær, sukker og vand i en gryde, og kog under låg i ca. 10 min. rør af og til, så bærrene sprænger og koger til en kompot.
• Tag kompotten af varmen, og afkøl en smule.
• Kom æggeblommer og stikkelsbærkompot i en skål. Stil skålen over vandbad, og pisk, indtil cremen er let og fyldig (den må ikke koge).
• Hæld cremen over i en skål, og lad den afkøle.
• Pisk fløden til blødt skum, og vend den i cremen.
• Rør cremen på en ismaskine, eller fyld den direkte i en form, og sæt den i fryseren i ca. 6 timer.
• Fjern etiketten fra dåsen med kondenseret mælk.
• Lav dulce de leche ved at koge den uåbnede dåse i en gryde med vand, så det dækker, i ca. 4 timer.
• Afkøl dåsen, før du åbner, og rør dulce de lechen blød.
• Smag dulce de lechen til med flagesalt.
• Smelt honningen på en tør pande, og rist speltflagerne gyldne. afkøl på et stykke bagepapir.
• Anret stikkelsbæriscreme, dulce de leche og crunch i glas, og pynt med skovsyre. 

Måske er du interesseret i...

Andre læser