SERVÉR denne dejlige forårsdessert i et fad eller som her, hvor du laver tiramisuen i små portionsskåle. 

© Ulf Svane

Fortryllende tiramisu med hindbær

Tiramisu med hindbær - kunne det blive meget bedre? Prøv Morten Heibergs fortryllende italienske dessert her.

25. maj 2017 af Morten Heiberg

Ca. 6 personer

INGREDIENSER: 

800 g frosne økologiske hindbær, optøede
ca. 200 g lyst rørsukker
1⁄2 stang god vanilje, kornene af
saft af en stor appelsin

SÅDAN GØR DU:

• Kom de optøede hindbær i en lille gryde sammen med sukker, vaniljekorn og appelsinsaft. Varm det hele forsigtigt op til lige under kogepunktet. Tag forsigtigt bærrene op med en hulske og kom dem i en skål. Bring saften i kog, og hæld den over bærrene. Lad det hele afkøle.

• Hæld det hele igennem en sigte for at lade saften løbe fra. Den skal bruges til kagerne.

• Bærrene skal bruges i et tyndt lag oven på kagerne.

KAGERNE

ca. 20 kager
5 æggeblommer
100 g sukker
115 g hvedemel
5 æggehvider
55 g flormelis
ekstra sukker til at drysse kagerne med

SÅDAN GØR DU:

• Forvarm ovnen til 190 grader.

• Beklæd to bageplader med bagepapir. Stil den til side.

• Del æggene i blommer og hvider i hver sin skål. Stil skålen med æggehviderne til side. Kom sukker i skålen med æggeblommerne og pisk dem hvide og skummende. Sigt halvdelen af hvedemelet i massen og vend det i med en dejskraber. 

• Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt flormelis under piskningen og pisk dem stive. Vend først en smule af hviderne i, dernæst resten af melet og til sidst resten af hviderne i æggemassen.

• Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt nogle ca. 10 cm lange "fingre". Sørg for rigelig afstand mellem kagerne.

• Drys sukker over kagerne, og sæt dem straks i ovnen og lad dem bage i ca. 20 minutter. Lad dem køle helt af, før de tages af bagepapiret og opbevares i en kagedåse.

CREME

3 æggeblommer (pasteuriserede)
100 g sukker
kornene af 1⁄2 stang god vanilje
500 g mascarpone
1⁄2 dl fløde 13 %

SÅDAN GØR DU:

• Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn, til det er hvidt og skummende.

• Kom mascarponen i en skål, og rør det forsigtigt sammen med fløde 13 %. Der må ikke være nogen klumper. Vend forsigtigt de piskede æggeblommer i mascarpone- blandingen med en dejskraber.

• Tag et serveringsfad og dæk bunden af serveringsfadet med et tyndt lag af cremeblandingen. Spred det ud i et jævnt lag.

• Kom hindbærsaften i en dyb tallerken eller et lille fad. Dyp hurtigt kagerne en efter en i saften. Læg derefter kagerne oven på cremen. Kagerne skal dække hele overfladen. Kom et tyndt lag af hindbærrene på kagerne. Dæk til med creme. Gentag proceduren. Dæk serveringsfadet med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet, indtil den skal spises.

• Lige inden servering sigter man evt. et lag af fintmalede tørrede hindbær over tiramisu-desserten 

Morten Heiberg er BO BEDREs faste dessertkok. Han er kogebogsforfatter og ejer et firma, som fremstiller is, chokolade, saft m.m. til Irma. 

Måske er du interesseret i...

Andre læser