Blåskimmel, pedro, ximenez-rosiner
© Ulf Svane

Desserten der vil overvinde den værste ostehader

Blåskimmelost deler vandene, men hvis ikke alle ligefrem elsker den karakterfulde smag, kan du vælge en hvid cremet ost i den stærke afdeling.

6. oktober 2016 af Lone Kjær

Vi runder dagens frokost af med et stykke blåskimmelost serveret med rosiner marineret i Pedro Ximénez-sherry. Er du ikke til blåskimmelost, men mere til noget sødt, så kan rosinerne sagtens serveres til fx en chokoladekage i stedet.

4 personer

PEDRO XIMÉNEZ-ROSINER
rosiner 4 spsk.
Pedro Ximenez-sherry 2 dl

blåskimmelost 150 g
skovsyre
brød

•Kom rosinerne i en lille skål og hæld sherry over. Lad rosinerne marinere et par timer.
•Hæld rosiner fra sherry. Kog sherryen ind, til den tykner en smule. Pas endelig på med ikke at koge den for længe.
•Anret osten og servér med rosiner, og dryp den indkogte sherry over. Pynt med skovsyre og servér med ristet brød og et lille glas sherry til.  

Måske er du interesseret i...

Andre læser