© Anders Schønnemann

Citrontærte med estragonmarengs

En citrontærte som denne med sprød mørdejsbund, syrlig citroncreme og sød marengs med estragon, er noget du bare SKAL smage. Men pas på, det kan være du bliver afhængig!

26. marts 2017 af Lone Kjær

8 små tærter / Alternativt 1 stor tærte

INGREDIENSER: 

MØRDEJ

200 g hvedemel
120 g koldt smør i små tern
100 g flormelis
1 lille æg

CITRONCREME

5 æggeblommer
50 g sukker
1/2 dl citronsaft reven skal af 1 citron
75 g smør

ESTRAGONMARENGS

3 æggehvider
1 tsk. citronsaft
150 g sukker
2 spsk. friskhakket estragon

SÅDAN GØR DU:

MØRDEJ

• Kom mel i en skål, og smuldr smørret heri. Tilsæt flormelis, og saml dejen med ægget. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den på køl i ca.1 time.

• Rul mørdejen ud og udstik, så den passer i CITRONTÆRTE MED ESTRAGONMARENGS

størrelsen til 8 portionsforme eller alternativt 1 stor form.

• Læg dejen i de smurte forme, så den dækker både bund og kant. Fyld med bagepapir og tørrede bønner eller tærtekugler.

• Forbag bundene ved 180 grader i midten af ovnen i 15 min., til de er gyldne. Afkøl bundene.

CITRONCREME

• Kom æggeblommer, sukker, citronsaft og skal i en gryde og kog op under svag varme, imens der piskes i cremen, til den tykner.

• Tag gryden af varmen og afkøl, til den er fingervarm. Rør smørret i cremen, til den bliver tyk og cremet. Fordel citroncremen på de bagte tærtebunde.

ESTRAGONMARENGS

• Pisk hviderne stive. Tilsæt citronsaft og gradvist sukkeret, imens der fortsat piskes til en stiv marengs. Vend med hakket estragon.

• Fordel marengs i en sprøjtepose med tylle, og top over tærterne. Brænd toppen med en brænder, og servér. 

Måske er du interesseret i...

Andre læser