The Village

The Village er &traditions nye smukke showroom på Papirøen i København, designet af dygtige Norm Architects. De har sammen skabt et showroom, der både kan beskrives som funktionel arkitektur og en minimalistisk rumlig kunstinstallation.

Den 1600 kvadratmeter store rå lagerbygning - der tidligere har været brugt til opbevaring af papir - er tømt, så kun de smukke trælofter og det glatte betongulv står tilbage. Heri har de opført en nutidig monokrom og harmonisk landsbystruktur med tolv små huse.

"Vi har arbejdet med arketypiske elementer fra landsbyens arkitektur - som byens torv, kirketårnet, de vigtigste gader, stræder, det perfekte grid og de ufuldkomne uregelmæssigheder, der opstår imellem disse " siger Linda Korndal fra Norm Architects.

Husene har et fælles arkitektonisk sprog, men adskiller sig i størrelse og funktion. Nogle huse er som tårne, andre har vinduer og døre, interne trapper og en tagterrasse - mens nogle er næsten abstrakte skulpturer uden genkendelige arkitektoniske detaljer.

Hvert af de tolv minimalistiske huse har et mat og monokromt eksteriør, men alle med forskellig interiør, funktion og formål. Ét hus er foret med træ og minder om en japansk pavillon. Andre huse er farvemættede og skaber en stemningsfuld baggrund for udstilling af &traditions fine produkter. Ét hus fungerer som køkken, nogle som mødelokaler og nogle er beregnet til opbevaring - men de fleste er fleksible rum, åbne for forandring.

Norm Architects har arbejdet med arkitektoniske elementer til at skabe rum og stemninger, der tillader &tradition at fremvise deres møbler og belysning i forskellige miljøer - og det har de gjort rigtig godt!

Web | &tradition
Web | Norm Architects
Foto | Jonas Bjerre-Poulsen

Sofie Ladefoged

Jeg er meget optaget af samspillet mellem materiale og detalje, og ikke mindst de sanselige egenskaber, de tilfører helheden. Jeg søger tidløst design, der udtrykker både kvalitet og funktionalitet. På denne blog vil jeg gå på jagt efter projekter og produkter, der netop rummer disse kvaliteter. www.sofieladefoged.com.

Måske er du interesseret i...

Andre læser