Stilleben møder Society.

Vi bliver modtaget af Davide, som er salgschef for deres homecollection Society, og ført op i deres showroom og designstudie. Det er her de tester, leger og afprøver en masse som måske aldrig bliver til noget. Tasker, tørklæder og tæpper i mærkelige farver og med nye overflader, hænger side om side rundt om det store arbejdsbord. Bunker af små farveprøver ligger på bordet og på de moodboards som hænger på væggen.

Skæve farver og detaljer har altid tiltrukket os og vi forelsker os hovedkulds i alle de ting som ikke er blevet til noget, og derfor heller ikke kan bestilles. Det er meget inspirerende at se hvad et firma, som arbejder så dedikeret og detaljeret med tekstil, kan fremtrylle. Det er detaljen som er den helt afgørende faktor her. Det helt rigtige bløde linned eller uld og den helt rigtige palet af farve nuancer og mønstre. Man må lægge sig på knæ når kvaliteten er så sublim og gennemført. Når håndværket og videnskaben bag er på så højt niveau.

Vi får sandwich som kun italienerne kan lave…..brød-røget skinke-brød-slut….eller brød-ost-brød-slut…..hvorfor de smager så godt er en gåde, men det gør de altså. Kaffen er stærk, intens og rigtig god. Vi kigger på deres netop afsluttede kollektion og bestiller faretruende mange af deres tasker, puder, tæpper, sengetøj og plaider. Vi kan simpelthen ikke lade være.

Bagefter viser Davide rundt på fabrikken og vi ser alle væve maskinerne, som producerer de eksklusive stoffer i døgndrift. Maskinerne ser så komplicerede ud med hundredvis af tråde, som fletter sig ind og ud mellem hinanden, mens de smukkeste mønstre opstår. Vi forstår ikke helt hvordan, det er lidt som et mirakel. Vi ser også maskinerne som væver den bløde linned vi kender så godt.

Alt her er hvidt endnu, men senere bliver dette stof indfarvet på deres fabrik, som ligger en times tid væk. Han lover at vi må se den fabrik næste gang vi kommer. Det er her de har udviklet deres særlige teknik med at vaske farven ind i flere omgange og derved får de særlige smukke støvede og holdbare farve nuancer. Efter at have set det enorme garnspinderi med trisser så store som bor på en olieplatform, og deres enorme robotstyrede varepakkeri, bliver vi kørt på vores hotel i den lille by Costamasnaga.

Vi tager en tiltrængt gin tonic ovenpå en intens og inspirerende dag før vi tager med Davide og Louise ud at spise på “de 5 ciercle”. Ejeren, en lettere exentrisk men smuk ældre dame, som har været gift med en cykelrytter, som vist nok deltog i OL. Det er meget lokalt og vi bliver forkælet med fritterede fyldte squashblomster og rosastegt kalvekød og vino rosso.

Da vi sider i flyveren hjem bliver vi enige om at det med forretningsrejser det holder….Davide er glad og tilfreds og vi er glade, mætte og meget klogere.


Society showroom


Kommende farveskala til rem serien


Davide fra Society


Arbejdsbordet hvor alle prøver og ideer til fremtidige produkter gennemgås


Nye tasker


Linned forklæder i alle nuancer.


Flere tasker


Bestiller plaider til kommende levering.


Vi fandt denne gamle prøve. Et stykke stribet linned i støvede farver.Stilleben har bestilt 30 sengetæpper magen til…


Forvaskede og meleret overfalder vil der komme mere af fra Society


På arkivet.


Alle stofprøver er arkiveret i bøger.


Arkivbøgerne går 2 generationer tilbage.


Væv til Linned


Jelena er imponeret


Kæmpe trådspoler


Society lager


Udsigten fra Society Domicil


Velfortjent afslutning

Stilleben

Ditte Reckweg og Jelena Schou Nordentoft driver sammen design-virksomheden Stilleben. Ditte og Jelena har gennem 2011/2012 blogget som ambassadører her på bobedre.dk. Følg deres videre arbejde på www.stilleben.dk

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter