Stil i Palma

Stil i Palma

Efter et par hektiske dage i Milano, er vi taget til Palma for at tage pulsen på den lille storby og komme ned i gear. Til min overraskelse byder byen på en skøn blanding af smuk arkitektur, cool butikker og interessante gallerier, hvor overfloden af inspiration tvinger hjernen på arbejde.

Selvom jeg har lyst til at fortælle om de mange parker i byen, de smukke bygninger i sandsten, (som vi alle kender fra Utzons huse), den afslappede bogcafé, den lille designbutik, de offentlige bænke, emballagen fra chokoladebutikken, restaurantkæden Cappuccino, Simply Fosh, Puro, La Boveda og byens infrastruktur, der minder lige dele om Rom og Barcelona, så vil jeg hellere vise billeder fra et par kunstgallerier, der i særlig grad har formået at koble det historiske med det nutidige. Tankerne ledes hen på både Carlo Scarpa og Axel Vervoordt.

Es Baluard er museet for moderne kunst i Palma, hvor bygningens historiske sandstensstruktur går hånd i hånd med skarp hvid beton, rustne stålelementer og moderne glasfacader. Som det er gældende for både Louisiana i Nordsjælland og Fondation Maeght I Sydfrankrig, er museets udearealer mindst lige så spændende og inspirerende, som det der sker indendøre.
Udover museet for moderne kunst, er jeg også faldet over to mindre gallerier, hvor det ene er indrettet i et ældre kapel og det andet i en nedlagt kirke. På begge steder overraskes man over hvor nænsomt og alligevel skarpt arkitekterne har transformeret rummene til moderne kunstgallerier, hvor store glaspartier med minimalistisk grafik kysser de ornamenterede sandstenselementer med yndefuld elegance. Blot et par eksempler fra en lang række af butikker, restauranter og gallerier i samme stil.

Foto af Jonas Bjerre-Poulsen

NORM.ARCHITECTS

Gennem 2012/2013 har vi kunne følge arkitekterne og designerne Jonas Bjerre-Poulsen og Kasper Rønn fra Norm, som faste bloggere og ambassadører her på bobedre.dk. Vi er blevet underholdt med smukke smukke billeder fra ind -og udland samt fra deres seneste produktlanceringer. Følg deres videre arbejde på www.normcph.com

Måske er du interesseret i...

Andre læser