Shooting Star

Shooting Star


Nina Bruun er 27 år og i gang med sin master på Kunstakademiets Designskole. Hun bliver 7 9 13 færdig januar 2012 med sit afgangsprojekt - en sofa. Hun har allerede fået en del opmærksomhed siden hun i 2010 vandt den dansk/svenske konkurrence Sydform, med sit bidrag Nest chair. Selv samme stol er netop blevet optaget i den permanente samling på Museum of Arts and Design i New York. Hun er bestemt et af årets store design lyspunkter og værd at holde et godt øje med. Der sker mange ting for den unge designer.

Nest - en genfortolkning af og en parafrase over et polster møbel - en lun rede trukket ud i sin yderste ekstrem.

“Jeg er selvfølgelig så utrolig glad og stolt over alle de ting der sker omkring mit arbejde. Jeg havde aldrig troet at der kunne nå at ske så meget før jeg har afsluttet min uddannelse.”

Udover optagelsen i den permanente samling på Museum of Arts and Design i New York valgte Acne Paper tidligere på året at fremhæve Nina som “the one to watch” i København, i deres udgave om Unge Talenter fra hele verden. Mere på http://acnepaper.com/#!/issue/12/ se side 110.


Fotos Adam Dyrvig Tatt
Nina er som nævnt i gang med sit afgangsprojekt i disse dage og fortæller om det med disse ord:
“Først og fremmest går det rigtig godt med min afgang. Jeg er ved at designe en sofa. Sofaen tager udgangspunkt i en række brugerundersøgelser og fotoregistreringer. Sofaen er gået fra at være et socialt anstandsmøbel hvor man modtog sine gæster til nu at fungere som et rum i rummet/et hjem i hjemmet, her er der ingen grænser for hvad vi laver: vi spiser, arbejder, sover, socialiserer, ser tv, leger, m.v. Ud fra en række problemer vil jeg prøve at give sofaen et nyt perspektiv. Jeg vil blandt andet prøve at gøre sofaen til et visuelt “lettere” møbel og distancere mig fra det meget tunge polster møbel som sofaen i hovedreglen er. Opgaven skal afleveres d.6 januar. Derefter skal møblet udstilles blandt andet på skolen og derudover er der tale om at det skal udstilles i pakhus 48 - men det er stadig på “tegnebrættet”." Jeg krydser fingrer og venter spændt på resultatet! :-)


Billederne af nogle af Nina’s 1:10 modeller i træ og tekstil. Det er kun modelskitser, så derfor ved vi pt ikke om det endelige projekt, bliver lig dem. Men måske det er interessant for læserne at se hvordan et møbel kan “starte”. Jeg bliver i hvert fald inspireret og motiveret af den kreative process. Fotos Copyright Nina Bruun.

Punktum - lamperne er inspireret af den totale solformørkelse - det indirekte lysudfald danner en krans af lys bag selve lampen.

Denne krans ses når månen skygger for solen og det yderste lag af solen træder frem - koronaen.

Punktum væglampen kan fungere alene, i par eller i større grupper. Ideen bag lampen er, at den skal være stemningsskabende og gerne fungere som en installation, som bidrager til et personligt udtryk. Med denne lampe er der arbejdet med at gøre LED-pæren til en positiv medspiller i stedet for at se den som forhindring i form af dens kolde lys og sterile udtryk. Da LED-pæren ikke bliver særlig varm kan den placeres tæt på væggen, hvilket gør det muligt at reducere Punktum lampens dybde.

Kort om Nina Bruun: 27 år, bor i København og har drevet sin egen virksomhed sideløbende med design uddannelsen, de sidste tre år. Nina arbejder indenfor felterne indretning, grafisk design, møbel- og produktdesign og har en række kommercielle produkter på vej hos et dansk/kinesisk firma. Se mere om Nina næste år når der udkommer en stor coffeetable book “Fabulous Furniture” hvor Nina Bruun er præsenteret på et par sider og dertil har hun netop haft besøg af et japansk tv-hold, i forbindelse med en udsendelse om København som designby. Jeg glæder mig til at følge denne unge danske designer!! Se mere og følg med her http://www.ninabruun.com/ninabruun.com/Start.html

Tine Mouritsen

Tine Mouritsen har altid haft en forkærlighed for design. Hun er optaget af nuet og inspireret af det der mangler. Tine Mouritsen har gennem 2011/2012 blogget som ambassadører her på bobedre.dk. Følg hendes videre arbejde på www.tinemouritsen.dk

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter