REJSEGILDE

REJSEGILDE

Et af de byggerier vi løbende vil skrive om er ombygningen på Lundevangsvej, rundt om hjørnet fra Mindelunden. Et dejligt rummeligt hus med fine værelser og skønne stuer.

Det er en omfattende ombygning, men vi har ikke rejst nye spær, og derfor var det lidt snyd med rejsegildet. Men vi elsker gilder, og når byggeriet går efter planen er det på sin plads at holde en midtvejsfest og takke håndværkerne. Kakibyg har hovedentreprisen og tidsplanen med indflytning om en måned bliver fulgt.

Som det hører sig til, vartede bygherre op. Den kogte pølse var skiftet ud med hjemmelavede sandwich, italienske pølser og oste, frugt og hjemmebag. Arkitekten holdt som foreskrevet tale og slog glas i stykker. Der var stor ros til Kim og håndværkerne.


Gid dette hus må bestå i så mange år, som glasset går i skår

Kirstine og Morten ringede i juni sidste år og spurgte om vi ville se på huset, som de overvejede at købe. Det ville vi gerne, for det lignede et rigtigt godt hus bygget i gedigne materialer med smukke rum. Uden tvivl et hus, hvor man kunne leve livet.

Det var dog også tydeligt at flere tiltag var tiltrængte. Bla. nyt tag, nyt køkken og nye badeværelser. Men huset havde et kæmpe potentiale og det blev købt. Nu står ombygningsarbejdet på og alle glæder sig til midten af maj, hvor indflytningen venter.

Vi besluttede at gøre forholdende på den noget klemte og klaustrofobiske lofts etage bedre, når taget nu alligevel skulle skiftes. Frem for at genskabe kvistene fra 1948, med deres afvalmede saddeltag og alt for lave placering, har vi designet en moderne kvist, der peger mod himlen og lyset. Noget af det vi ser mest frem til er det lys der vil strømme ind af de nye tag kviste.

De tre kviste udføres med et fint og slankt vinduesprofil, der lader meget lys ind. Særligt spektakulært bliver det at ligge i badekaret på første sal med kun himlen over sig.

Meget mere om denne ombygning senere, hvor vi glæder os til at fortælle om de nye fede tagdetaljer, seje badeværelser og ikke mindst husets nye lækre køkken.

Valbæk Brørup

Gennem 2012/2013 har vi kunne følge arkitekterne Eva Brørup og Stefan Valbæk fra Valbæk Brørup Arkitekter, som faste bloggere og ambassadører her på bobedre.dk. Vi er blevet underholdt med spændende arkitektoniske betragtninger, projekter fra tegnebordet samt billeddokumentation fra et par flytninger. Følg deres videre arbejde på www.vba.dk

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter