Rå udenpå. Glat indeni.Det er dejligt befriende, når man ikke skal kæmpe med alt for mange konventioner, hvilket er normen i mange af de samarbejder vi har med private bygherrer.

For nylig har vi afsluttet arbejdet med en totalrenovering af et skønt gammelt hus i det hyggelige kartoffelrækkekvarter på Østerbro. Vi har arbejdet sammen med bygherrerne tidligere på et minimalistisk lejlighedsprojekt på Frederiksberg. Men denne gang ønskede de en endnu mere gennemført minimal løsning, hvor det indre skulle transformeres til en stram, helt hvid og zen-agtig bolig uden overflødige detaljer. Det var også vigtigt, at rumfornemmelsen i det gamle hus med en lille grundplan blev så luftig som muligt - og at de 3 etager blev bundet sammen vertikalt, så huset fungerede som én samlet bolig og ikke som de separate lejligheder huset var tænkt til oprindeligt.

Efter at have revet alt ud indvendigt og arbejdet på huset i mange måneder, er oplevelsen af at træde ind i huset fra gaden med de mange rå mursten, små dukkehuse og grønne træer, en overraskende grafisk oplevelse. Selvom interiøret fremstår som en glat hvid diamant, er det faktisk en både hyggelig og rensende oplevelse at bevæge sig rundt i de rene, glatte rum, der griber kroppen og sætter fokus på menneskene, hunden og de få skulpturelle møbler og lamper i huset.  

Foto af Jonas Bjerre-Poulsen 

NORM.ARCHITECTS

Gennem 2012/2013 har vi kunne følge arkitekterne og designerne Jonas Bjerre-Poulsen og Kasper Rønn fra Norm, som faste bloggere og ambassadører her på bobedre.dk. Vi er blevet underholdt med smukke smukke billeder fra ind -og udland samt fra deres seneste produktlanceringer. Følg deres videre arbejde på www.normcph.com

Måske er du interesseret i...

Andre læser